İstanbul'da yaşayan Orhan ve Sevim Kaynar çiftinin ilk çocukları olan Sevhan Kaynar, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sınavlarına girmek için babasıyla Antalya'ya geldi. Anne Sevim Kaynar, kızının okuluna sınav başvurusu için gittiğinde kendisi de sınava girmeye karar verdi.

Anne ve kız birlikte girdikleri sınavda başarılı oldu. Anne Kaynar, fakültenin resim bölümüne başlarken kızı da heykel bölümüne kaydoldu. Okula birlikte giden ve ders aralarında bir araya gelen anne ve kızı, başarılı geçen 4 yılın ardından mezun oldu.

Hayalleri birlikte yüksek lisans yapmak

Anne Sevim Kaynar, yaptığı açıklamada, kızıyla aynı okulda okumaktan gurur duyduğunu belirterek, "Anne ve kız aynı zamanda abla, kardeş ve ev arkadaşı gibi olduk. Evimiz öğrenci evi oldu. Bu da ikimizin de sanatsal üretimine çok katkısı oldu." dedi.

Bölüm birincisi olduğunu anlatan Kaynar, bundan sonra yüksek lisans yapmayı hedeflediğini dile getirdi.

Sevhan Kaynar ise annemin destekleriyle güzel sanatlara yöneldiğini söyledi. Kaynar, "Okula ilk adımımı da son adımımı da annemle attım. 4 yılım çok güzel geçti. Keyifliydi. Her konuda bana destek verdi. Üniversite hayatımı kolaylaştırdı." diye konuştu.