Proje için özel olarak tasarlanan araçları ve ekipmanıyla Bayburt il sınırları içinde bir noktada, Sancaktepe Köyü – Sancaktepe İlköğretim Okulu’nda 55 çocukla bir araya gelen ekip, özellikle 9-12 yaş grubu çocuklarla eğlenceli bilim etkinlikleri gerçekleştirdi. Çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulaması ve araştırması hedeflenen etkinliklerde, Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Bilim Tohumları Ekibi’nde gönüllülük yapan üniversite öğrencisi Toplum Gönüllüsü gençler yer aldı.
Kırsal alanlarda yaşayan çocukların bilim okuryazarı olmasını sağlamak ve bilimi sevdirmek üzere çalışan Bilim Tohumları Ekibi, Nisan-Ekim 2016 dönemi boyunca Bayburt’un ardından sırasıyla Artvin, Amasya, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Erzincan, Çankırı, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Karaman, Burdur, Kütahya, Tekirdağ ve Düzce’de çocuklarla buluşacak. Bilim Tohumları Ekibi, Ekim 2016’nın sonuna kadar 20 ilde 2500 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Ziyaret edilen köylerde büyük ilgiyle karşılanan Bilim Tohumları Ekibi, ilk yolculuğuna 2014 yılında çıkmış ve Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 yerleşimi ziyaret ederek 9000’e yakın çocuk ile buluşmuştu. 

Türkiye’nin gezen laboratuvarı: Bilim Tohumları Ekibi
Bayer’in TOG işbirliği ile 2011 yılından bu yana yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri projesinin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, üçüncü yılında da Türkiye turuna devam ediyor. İlk iki yılında Türkiye’nin dört bir köşesindeki 101 noktada bulunan yerleşimi ziyaret ederek yaklaşık 9000 çocuk ile buluşan projede gönüllü üniversite öğrencileri yer alıyor.

Türkiye’yi köy köy gezen ekip, gittikleri yerlerde köy kahvesi, okul bahçesi gibi alanlarda çocuklarla buluşuyor. Gezici araçlarında taşıdıkları portatif masa, sandalye ve çadırları ile renkli ve bir o kadar eğlenceli bir etkinlik alanı hazırlayan ekip, çocukların da dâhil olduğu yedi eğlenceli deney yapıyor. Uzman danışmanların hazırladığı eğitim programına katılarak “Bilim Elçisi” olan gönüllü gençler, çocukları soru sorma konusunda yüreklendirerek, bilim üzerine düşünmek için laboratuvar koşullarının mecburi olmadığını vurguluyor.

Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim
Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2015 yılı itibarıyla 117 bin çalışana ve 46,3 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,3 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir. 

Toplum Gönüllüleri Vakfı 
Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlar. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarını sağlar ve kişisel gelişimlerini destekler. 

2015 yılında, Türkiye’nin dört bir yanından 60.761 genç proje gönüllüsüyle 1.468 yerel, ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk projesi/etkinliği/kampanyası ve 452 akran eğitimi gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri, yerel kaynağı da harekete geçirerek yerel halkın katılımını sağlamaktadır. Türkiye’nin 79 ilinde gençlik grubu veya üniversite topluluğu/kulübü olarak faaliyet gösteren ve 126 örgütlenme ile aktif olan Toplum Gönüllüsü gençler 2015 yılında 621.014 kişiye çok çeşitli alanlarda hizmet götürmüşlerdir.