Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi'nin kurucularından Cyrus Hamlin'in 4. kuşaktan torunları Boğaziçi Üniversitesini ziyaret etti. Jennifer Hamlin ve Samuel Hamlin Boğaziçi Üniversitesi rektörü Gülay Barbarosoğlu ile buluştuktan sonra kampüs turu yaptı. 

Üniversitenin 150 yılı aşkın tarihinden önemli izlere tanıklık eden Hamlin ailesi temsilcileri, Robert Koleji'nin kurucusu ve 1876 yılına kadar okulun müdürlüğünü üstlenen Cyrus Hamlin'in torunları. 

​Eğitimci bir aileden gelen Jennifer Hamlin Amerika Birleşik Devletleri’nde Siena Heights Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevini üstleniyor. Samuel Hamlin ise Massachussetts’de özel bir okulda eğitimci olarak görev yapıyor. 15 Mart tarihinde İstanbul’a Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret amacıyla gelen ikili Rektör Gülay Barbarosoğlu ile buluştu. 

İstanbul’a ilk kez bundan 46 yıl önce 1970 yılında gelen ikili, okulun kurucusu Cyrus Hamlin’in mimar olan oğlu Alfred Dwight Foster Hamlin’in nşa ettiği Güney Kampüsteki Washburn Hall’u ziyaret etmişlerdi. 

Jennifer Hamlin ve Samuel Hamlin, Cyrus Hamlin’in ismini taşıyan “Hamlin Hall” önünde fotoğraf çektirdikten sonra bu ziyaretten büyük zevk aldıklarını ilettiler.