ABD’de Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Princeton, UPenn ve Yale gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy League’e, Türkiye’den de öğrenciler yüksek oranda burslar kazanarak girebiliyor. Bu üniversiteler girmesi oldukça zor, akademik olarak son derece rekabetçi ve çoğunlukla elit kesimin çocuklarının gittiği eğitim kurumları olarak kabul ediliyor. Yurtdışı eğitim danışmanlığı ve uluslararası sınav hazırlık merkezi olarak hizmet veren Ivy Learning, bu yıl Türkiye’den 26 öğrencinin 1 milyon 143 bin dolar bursla Ivy League okullarına katılımını sağladı.

AMERİKA’DA EĞİTİM ALMIŞ UZMAN KADRO
Dünyanın 152 ülkesinden her yıl ortalama 250 bin öğrencinin IVY League üniversitelerinde okumak için başvuruda bulunduğunu ifade eden Ivy Learning Genel Müdürü Mehmet Sağlam, ABD’nin en iyi üniversitelerine ve Ivy League’e girmek isteyen öğrencilere, geleceklerini doğru yönetmeleri konusunda kapsamlı bir program sunarak hem eğitim danışmanlığı hem de sınav hazırlığında koçluk hizmeti verdiklerini söyledi. Amerika’da eğitim almış danışman kadrosuyla Ivy Learning’in her öğrenciye özel kendi kabiliyetine göre akademik ve sosyal gelişimi için bir yol haritası çizdiğini belirten Sağlam “SAT, ACT, TOEFL iBT, SAT Subject Test, AP gibi birçok sınava hazırlanılması, gerekli çalışma materyallerinin temini, belli periyotlarla deneme sınavları yapılması ve bunların analizi, öğrencinin tüm lise hayatını kapsayan portfolyosunun ve özgeçmişinin hazırlanması, üniversite gezileri organize ederek hedeflenen okulları daha yakından tanıma fırsatı gibi birçok desteği Ivy Learning bünyesinde sunuyoruz” dedi.

YGS VE LYS BAŞARI ŞARTI OLMADAN ABD’DE EĞİTİM FIRSATI
YGS ve LYS sınavlarında başarı şartı olmadan, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinde, istenilen bölümde burslu olarak üniversite eğitimlerine başlama fırsatı sunduklarını belirten Sağlam şu bilgileri verdi: “Türkiye’de en iyi üniversitelere girmek için en yüksek puanı almak yeterli iken Amerika’daki üniversitelere en yüksek puanı almanız giriş için yeterli değil. Öğrenciler her yıl ABD’nin Harvard, Princeton, Yale gibi prestijli okullarının yer aldığı Ivy League’e kabul edilebilmek için zorlu bir süreçten geçiyor. Harvard bu sene son 100 yılın en yüksek sayıda başvurusunu aldı” dedi.

Ivy Learning Hakkında: Yurtdışı eğitim danışmanlığı ve sınav hazırlık hizmeti sunan Ivy Learning, Türkiye'de ilk kez Amerika'nın en iyi üniversitelerine burslu yerleşmeyi amaçlayan öğrencilere birebir eğitim danışmanlığı hizmeti sunuyor. Öğrencilerini, alanında uzman öğretmenler eşliğinde TOEFL, SAT, AP, ACT, SAT Subject Tests, IB ve IELTS gibi sınavlara hazırlayan Ivy Learning, öğrencilere doğru adımları atmak konusunda yardımcı olarak öğrencileri donanımlı bir şekilde zorlu sınav sürecine hazırlıyor.