Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eğitim-öğretim yılı boyunca yaklaşık 4,5 milyon öğrencinin ücretsiz ders takviyesi aldığı destekleme ve yetiştirme kurslarının, yaz aylarında da devamı için yol haritası belirlendi. Öğrenciler, yaz tatilinde istedikleri ilde destekleme ve yetiştirme kursuna kayıt yaptırabilecekler.
MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencileri ile mezunlara, derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek maksadıyla düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarının yaz tatilinde devamı için yol haritası çizildi.
Bir üst sınıfın derslerini görecek
Buna göre, yaz tatili dolayısıyla yer değiştirecek öğrenciler düşünülerek destekleme ve yetiştirme kurslarına müracaatlarda il ve ilçe sınırlaması kaldırıldı. Ara sınıflar için uygulanan 3 bilim grubu sınırlaması, 5 bilim grubuna çıkarıldı. Öğrenciler akademik derslerin yanı sıra beceri derslerinden açılacak kurslara da katılabilecek.
Ortaokul ve lise öğrencileri, destekleme kurslarında hem yıl boyu aldıkları derslerin tekrarını yapabilecek hem hazırlık mahiyetinde bir üst sınıfın derslerini görebilecek.
Başvuru tarihleri ve eğitim süresi
Yaz dönemindeki kurslar için görev almak isteyen öğretmen ve ücretli öğretmen başvuruları 1-5 Haziran, öğrencilerin kurslara başvuruları ise 6-12 Haziran 2016 tarihleri arasında alınacak.
Kurslarda, 20 Haziran-10 Eylül arasında eğitim verecek. Okullar, bakanlığın belirlediği ders içeriğini bu tarihler arasında esnek olarak başlatabilecek.