Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları First Lego League’ adı altında gerçekleşen yarışmada geliştirdikleri robot ile 44 takım arasından en iyi robot tasarımı ödülünü alan Işıklı Mucitler, Türkiye’yi temsil etmek için Avustralya’ya gidiyor. 80 ülkeden yarışmacıların katıldığı ve bu yıl 11’incisi düzenlenen turnuva, 4-5 Temmuz’da Sidney’de yapılacak. Açılış seramonisinin 3 Temmuz’da Opera Binası’nda gerçekleşeceği turnuva, Bilim, Teknoloji, Robot ve Matematik kategorilerinde düzenlenecek. Macquarie Üniversitesi’nde 2 gün boyunca sürecek turnuvada Işıklı mucitler, mekanik olarak kendi tasarladıkları ve yazılımı tamamen kendilerine ait olan robotla Türkiye’yi temsil edecek. 

FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencilerinden oluşan takım, turnuvanın Türkiye ayağında önce iller genelinde sonra da ulusal çapta yarışarak, ‘En İyi Robot Tasarımı Kupası’nı kazanmıştı. Yaşları 12 ila 13 arasında değişen Işıklı mucitler, robot performans kategorisinde Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etmişti. 

Avustralya’nın 2006 yılından bu yana ev sahipliği yaptığı turnuva, dünya çapındaki gençlerin bilim ve teknolojiye ilgisini artırmak, yanı sıra sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere ve doğaya saygılı birer birey olmalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenleniyor.