Ulusal Eğitim Bakanlığınca Millî Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi LGS kapsamındaki merkezi imtihanın tarihi 1 Haziran 2019 olarak tanımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2018-2019 eğitim öğretim seneyi sonunda imtihanla talebe alacak ortaöğretim müesseselerine ait merkezi imtihan tarihi emin oldu. Buna göre, LGS kapsamındaki merkezi imtihan 1 Haziran 2019'da yapılacak.

İki seans olarak tertip edilecek imtihanda, sual rakamı ve ders dağılımlarında bir farklılık yapılmadı. İmtihan, 8. sınıf öğretim programları temel alınarak yapılacak. İmtihan, iki kısım halinde ve aynı gün uygulanacak. İmtihanda çoktan seçmeli 90 sual sorulacak.

RAKAMSAL ALAN TESTİNİN SÜRESİ 20 DAKİKA ARTIRILDI

Bakanlık, rakamsal alan imtihan seansında 60 dakika olan müddetin 20 dakika uzatılmasını kararlaştırdı. Buna göre, imtihanın birinci kısmı 50 suallik sözel alandan oluşacak ve 75 dakika zaman verilecek. İkinci kısım ise 40 suallik rakamsal alan testinden oluşacak ve 80 dakika zaman tanınacak.

MİSAL SUAL BROŞÜRÜ HER AY YAYIMLANACAK

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve İmtihan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ekim ve kasım aylarında talebelere dayanakçı olmak için misal sual broşürleri yayımlamıştı. Talebe, veliler ve mektepler tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen bu yeni uygulamaya, her ay misal sual broşürü yayımlanarak devam edileceği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı