Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı söylemede, Bakanlık olarak ölçme ve değerlendirme süreçlerini aralıksız iyileştirmek ve yeni yaklaşımları kullanmak istediklerini belirtti.

YENİ İMTİHAN GELİYOR!

Bu kapsamda okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere dört kabiliyette Türkçe imtihan yapmak için çalışma başlattıklarını vurgulayan Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Özellikle Suriyelilere müteveccih Türkçe öğretiminde bu imtihanları kullanmayı tasarlıyoruz. Daha sonra talebelerimizin ana dil kabiliyetlerini ölçmek için de yaygın bir biçimde kullanacağız. Ölçemediğimiz süreçleri iyileştiremeyiz. Dille alakalı dört hüneri beraber ölçeceğiz ve değerlendireceğiz. Bu emelle 81 şehrimizdeki mevcut elektronik imtihan merkezlerimizi kullanacağız. Ayrıca tüm şehirlerimizde ölçme ve değerlendirme merkezlerimizin montajını bu sene sonuna kadar bitirmeyi tasarlıyoruz. Bu merkezlerimizi de bu süreçte etkin kullanacağız."

MÜESSESELER ARASINDA PAYLAŞILACAK

Bu arada Ulusal Eğitim Bakan Takviyecisi Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında Türkçe imtihan ile alakalı ilk buluşma tertip edildi.

Buluşmaya, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Millî Eğitim Bakanlığı Alıştırma Terbiye Heyeti Başkanı Alpaslan Durmuş, Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve İmtihan Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Nilgün Çalışkan, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Türkiye Maarif Vakfı İdare Heyeti Abonesi Ahmet Türkben, alakalı daire başkanları ve uzmanlar katıldı.

Buluşmada, her müessesenin mevcut bilgi ve tecrübeleri paylaşıldı.

Bundan sonraki süreçte bilgi ve tecrübelerin karşılıklı paylaşımının sürdürülmesi ve bu kapsamda eş güdüm sağlanması kararlaştırıldı.

Dört hüneri beraber ölçmek için imtihan yapan bir müessese bulunmadığı göz önüne alındığında bu projenin büyük bir sarihi kapatması bekleniyor.