Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere öğlen saatlerinde helikopterle Ağrı’nın Tutak ilçesine giden ve buradaki ziyaretlerinin ardından karayolu ile Ağrı merkeze gelen Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yardımsever iş adamı Şinasi Ünsal tarafından yaptırılan 24 derslikli Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışına katıldı. Talebelerin yoğun sevgi şovları ile karşılaşan Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada iş adamı Şinasi Ünsal’a teşekkür ederek, bu cins hizmetlerin rakamının çoğalması gerektiğini söyledi. Kız çocuklarının mektepleşmesinin Türkiye açısından çok bedelli olduğunu belirten Bakan Selçuk, “Böyle hoş mekteplerimiz çoğaldıkça biz artık derslik rakamı, hoca rakamı ve bazı altyapı unsurları açısından değil dünya ile yarışmak için tasa ve tasa sahibi olacağız. Bizim yalnızca bu stil mekteplere sahip olmamız değil, bizim Türkiye ile dünya ile müsabakamız gerekli. Bizim küresel rekabete girmemiz gerekli. Aksi takdirde bu memleketin geleceğini sıhhatli olarak teoriyeyiz. Ama ben umutluyum, ben görüyorum ki çocuklarımız coşkulu, hocalarımız coşkulu. Bu ülkede eğitim sisteminin kalkınması için herkes elinden geleni aşırısıyla yapıyor” ifadelerini kullandı.

seelll

"ONLARIN YALNIZCA AĞRI İLE SIKIŞIP KALMASINA İZİN VERMEYİN"

Ağrı’nın eğitim sıralamasında daha yukarıyalarda olması gerektiğini ifade eden Selçuk, talebelerin ailelerine de nasihatlerde bulundu. Ailelerin talebelerin önünü açması gerektiğini kaydolan Bakan Selçuk, “Ailelerden de özellikle istediğimiz şey çocuklarınızın daha fazla okuması, Türkiye'de, dünyaya açılması mevzusunda onlara takviye olun lütfen. Onların yalnızca Ağrı ile sıkışıp kalmasına izin vermeyin. Onların tam Türkiye’yi tanımasına imkân sağlayın. Hep birlikte biz de burslarla takviye olalım. Kız çocuklarımızın yurt dışına, Avrupa’ya, Amerika’ya, Uzak Doğu'ya gitmesinin yolunu açın. Ki onlar dünya için bir şey sağlasınlar, insanlık için bir şey sağlasınlar, Türkiye için bir şey yapsınlar. Özellikle kız çocuklarımızın zaferi mevzusunda pozitif ayrımcılık yapacağız, daha fazla hizmet sağlayacağız, daha fazla kaynak sağlayacağız” biçiminde konuştu.

sel

Bakan Selçuk'un konuşmasının ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek mektebin açılışı reelleştirildi. Mektebi dolaşan Bakan Selçuk, hocalar odasında hocalarla toplandıktan sonra Ağrı Valiliğine geçti. Bakan Selçuk, valilikte kendisine çiçek sunan çocuklarla yakından ilgilenip sohbet ettikten sonra iftihar defterini imza attı. Vali Süleyman Elban ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Bakan Selçuk'a muhtelif armağanlar ibraz etti. Bir zaman valilikte kalan Bakan Selçuk, daha sonra Ahmed-i Hani Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya hareket etti.