Geçtiğimiz günlerde yapılan "Müzik Akademik Başarıyı Etkiler Mi?" konulu panelde yer alan Canberra Üniversitesi'nden Dr. Anita Collins ve Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Madi bu konuda çarpıcı bilgiler verdiler. 

Televizyondan da yakından tanıdığımız Balçiçek İlter tarafından moderatörlüğü üstlenen panelde uzmanlar çocuklar için 0-7 yaş aralığında verilecek müzik eğitiminin akademik başarıda büyük etki yarattığından söz etti. FMRI adlı beyin ile ilgili görüntülemeler yapan teknolojik araç ile inceleme yapılırken tesadüfen ortaya çıkan veriler ışığından müziğin beyin üzerindeki etkisinin görüldüğünü ve incelendiğini söyleyen Dr. Anita Collinsi, ardından bu konuda çalışmalar yapıldıkça fazlaca veriye eriştiklerini iletti. 

Müzik eğitimini çocuk yaşta almış bir kişinin 80'li yaşlarında bile beyindeki iletişim ve çalışma şeklinin müzik eğitimi almamış bir kişiye oranla çok daha sağlıklı olduğunu dile getiren Collins, 0-7 yaş aralığının altını çizerken hafızayı güçlendirmede müziğin önemli rol oynadığını iletti. 

Dr. Bülent Madi ise müziğin beyindeki kaygı alanının kullanılmamasını sağladığı, bu yönde bir engelleme yaptığını iletirken, karar verme, konuşma, görme, işitme, planlama gibi beyin fonksiyonlarının müzik eğitimi almış kişilerin beyninde daha sağlıklı yürüdüğünü aktardı. Bu sebeple müzik eğitimi ile yetileri gelişen insanların daha sağlıklı ve öğrenmeye daha açık bireyler olduğunun altı çizildi.