ERZURUM'un Oltu İlçesi'ndeki 25 Mart İlkokulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okul Sütü Programı saatinde dağıtılan sütü içtikten sonra kutuları atmayıp ev maketi yaptı.

Sınıf öğretmenleri İbrahim Çal'ın gözetiminde 3-B sınıfı öğrencilerinin yaptıkları 1.5 metre yüksekliğinde, 1 metre genişliğindeki maket apartman, ilgi ve beğeni topladı. Maket evin çizimini öğrencilerden Aysima Ay'ın yaptığını belirten Öğretmen Çal, "İkinci dönem dağıtılan sütleri içen öğrenciler, kutularını biriktirdi. Süt kutuları hijyenik hale getirdi ve serbest etkinlik dersinde tasarladığımız makette kullandık.

16 öğrencinin yaptığı maket apartman görenlerin ilgi odağı oluyor. Maket apartman için 742 süt kutusu, 560 pipet 3 koli bant kullandık" diye konuştu.
Projede yer alan öğrencilerinden Esmanur Akpınar, "Süt kutularını hep çöpe atar şa da çevreyi kirletirdik. Bu proje ile atıklardan neler yapabileceğimizi gördük. Projemizi duyan diğer sınıflardaki arkadaşlar da içmiş oldukları sütlerin kutularını bize getirerek projemize destek verdiler" dedi.