Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman istifa etti. Durman'ın yerine yenirektör atanana kadar üniversitenin eski rektörlerinden Prof. Remzi Sanver getirildi.

"ERDOĞAN'A HAKARET" İDDİASI

Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi'nde ders veren Prof. Zeynep Sayın'ın ders esnasında sarf ettiği "En iyisini o yapıyor, en güzel nobranlığı, en güzel kabalığı, en güzel 'ben yaptım oldu'yu işin aslına bakarsanız o yapıyor" sözlerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret sayarak Sayın'ı görevden alan Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman istifa etti. Durman'ın istifası, okulun mütevelli heyeti başkanı Rıfat Sarıcaoğlu imzalı açıklamayla duyuruldu.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Saricaoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, Durman'ın rektörlük görevinden affedilmesi için istifasını mütevelli heyetine sunduğu ve isteğinin heyet tarafından kabul ettiği belirtildi.

Eski rektör Prof. Dr. Remiz Sanver'in geçici olarak görevi üstleneceğinin belirtildiği açıklamada, Durman'ın üniversitede akademisyen olarak kalmaya devam edeceği belirtildi.



ÖĞRENCİLER PROTESTO ETMİŞTİ

Hukuk Fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler, rektör Prof. Dr. Mehmet Durman'ı tıpkıİstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin okul müdürüne karşı yaptığı gibi, sırtlarını dönerek protesto etmişti.



Protesto yaşanırken konuşmasını sürdüren Durmaz, "Böyle bir protesto bekliyordum ama izninizle ben de ifade özgürlüğümü kullanacağım" demiş, öğrenciler, daha sonra rektörün talebi doğrultusunda yüzlerini dönmüştü.

Dört gün sonraki İletişim Fakültesi mezuniyetinde ise öğrenciler bir kez daha rektöre sırtlarını dönmüş, rektör Durman, konuşmasını tamamlayamadan kürsüden inmişti.