Öğretmenlerin gözü kulağı atamalarda. Eğitim dönmei kapandıktan sonra öğretmen atamaları yapılacak mı? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Ağustos'ta atama yapılacak mı? Tahmini branş ve kadrolar hangileri?

Şubat ayı öğretmen atamalarında 30 bin öğretmen nihayet dilediği mesleği yapmaya başladı ama bunun yanında başvuru yapan bir çok öğretmende atanamayarak hayal kırıklığı yaşadı. Atanan 30 bin öğretmen yeterli geldi mi? Ağustos'da atama olacak mı olacaksa branşlara ne kadar kontenjan verilecek. Ağustos Öğretmen Ataması ile ilgili hükümet kanadından çelişkili açıklamalar gelmeyi sürdürüyor. MEB'nın Ağustos ayında öğretmen atamaları yapıp yapmayacağı, ve atama yapılacaksa öğretmen atamaları kadrolarının ne kadar olacağı MEB bütçesi görüşmelerinde başlık olarak ele alındı.

Atama bekleyen öğretmen adayları 2016 Ağustos ayı öğretmen atamalarında atama yapılıp yapılmayacağını merakla takip ediyorlar.  10 Şubat 2016 tarihinde 30 bin öğretmen ataması yapıldıktan sonra atanan öğretmen adayları sevinirken, atanamayanlar ise bir sonraki atamada şansını denemek üzere şimdilik öğretmen olma hayalini askıya aldı. Atanamayan öğretmenler şimdi de 2016 Ağustos ayında yeni bir atama yapılmasını istiyor. Zaten yılda bir defa atama yapılacağını söyleyen hükümet şubat ayında siyaseten atama yaparak Ağustos ayında yapılacak atamaları engellemiş veya daha az öğretmen alımına neden olmuş olacak. Eğer 2016 Ağustos ayında yeni bir öğretmen ataması yapılırsa, ne kadar öğretmen atanacak?



Milli eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları ne zaman? Ağustos ayında öğretmen atamaları yapıp yapmayacağı, ve atama yapılacaksa öğretmen atamaları kadrolarının ne kadar olacağı bugün MEB bütçesi görüşmelerinde netlik kazancak. Öğretmen atama kontenjanları. Atama bekleyen öğretmen adayları 2016 Ağustos ayı öğretmen atamalarında ne kadar atama yapılacağını büyük bir merakla bekliyor. Haziran ayının ilk haftası meclis tatile girecek. Bu nedenle öğretmen atamalarının netleşmesine yaklaşık olarak 5 hafta yani 30-35 günlük bir zaman var. Bu zaman içerisinde veya bu zamanın sonlarına doğru 2016 yılı Ağustos-Eylül dönemi öğretmen atamalarının kesin durumu belli olacak. Nabi Avcı'dan 2016 Ağustos Öğretmen Ataması İle İlgili Önemli Açıklamalar.  Nabi Avcı Ağustos 2016 Öğretmen ataması iptal edildiğini ve artık atamaların sadece Şubat aylarında olacağını açıkladı. Şubat 2017 haricinde atama olmadığı dile getirdi.  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Öğretmen atamalarını Şubat ayına endekslemeyi düşündüklerini söyleyen Avcı, Ağustos ayında öğretmen ataması olmayabileceğini açıkladı. İşte 2016 yılı Ağustos-Eylül dönemi öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalar Başbakan Ahmet Davutoğlu: ''2016 yılına ayrılan öğretmen atama kadrolarının yarısı Şubat'ta yarısı yazın atanacak'' (2016 yılının Ağustos ayında başbakan Davutoğlu'na göre 20 bin atama yapılacak)  Maliye Bakanı Naci AĞBAL; “Sayın Çam öğretmenlerimizle ilgili bir soru sordu. Biliyorsunuz şubat ayında 30 bin öğretmen atadık, 2002-2016 döneminde de bugüne kadar 542 bin öğretmen atadık, öğretmenlerimizin özlük haklarını da bu anlamda iyileştirdik.

Bütçe imkânlarımız çerçevesinde tabii ki biz de isteriz daha fazla öğretmen atayalım.”  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: ''Ağustos ayında öğretmen ataması olmayabilir''  Öğretmen adayları "2016 Ağustos Ataması Mücadele Platformu'' olarak kurdukları gruplarında Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılmasını ve bunun en az 50 bin olmasının mücadelesini veriyorlar.