Mesleki yüksekokulu alanında lider konumda yer alan Plato Meslek Yüksekokulu, bu yıl ilk defa IFTE Havacılık Fuarı’na katıldı. 2016- 2017 eğitim öğretim yılında; “Uçak Teknolojisi”, “Hava Lojistiği”, “Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri” ve “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” bölümlerini açmaya hazırlanan Plato MYO, bu bölümlerle ilgili fuar ziyaretçilerine bilgiler verdi.

Yeni açılan bölümleriyle ilgili havacılık sektörünün durumunu ve bugünkü konumunu değerlendiren Plato MYO Müdürü Prof. Dr. Metin HÜLAGÜ “Ülkeler arasında hızla artan ticari, sosyal ve kültürel ilişkiler sonucu, zamanı verimli kullanmak ve hızlı ulaşım önemli kavramlar haline gelmeye başlamıştır. Küreselleşmeyle birlikte havacılığın uluslararası bir gereksinim haline gelmesi ise, havacılık sektörünü en çok tercih edilen alan ve hayati önem taşıyan bir endüstri haline getirmiştir. Havacılık sektöründeki bu hızlı büyüme sürecinin kalifiye personel ihtiyacını doğurması ise; havacılık eğitim veren kurum ve kuruluşları sektöre kalifiye personel yetiştirmek anlamında önemli bir konuma taşımıştır. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak biz de yeni eğitim ve öğretim yılında 4 ayrı havacılık bölümümüzü devreye almış olacağız” diyor.

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim ve Sağlık alanlarında 2009 yılından bu yana toplam 25 bölümde 28 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu; 2016-17 eğitim yılında 51 programda, birinci öğretim, ikinci öğretim ve İngilizce eğitim imkânı sunmaya hazırlanıyor.