İstanbul Beylikdüzü'nde 8.760 m2 alan üzerinde yapımı tamamlanan ve iki ayrı binada toplam 52 derslikten oluşan Sevim Çuhadaroğlu İlkokulu ve Orta Okulu ile Kapalı Spor Salonu'nun açılışına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı, İstanbul Valisi Sayın. Vasip Şahin, Beylikdüzü Kaymakamı Sayın Adem Ünal, Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yasef Bakırcı katıldı.

Sevim Çuhadaroğlu İlkokulu, Orta Okulu ve Kapalı Spor Salonu açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı konuşmasına Hakkari'de şehit olan 6 askerimiz için başsağlığı dileyerek başladı. Nabi Avcı; "Hakkari’de çıkan silahlı çatışma sonucu 6 askerimiz şehit oldu. Başımız sağolsun, Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Bugün aslında biz teröre de bir cevap veriyoruz. Biz buradayız, eğitimimize iyişeyler yapmaya devam edeceğiz diyoruz. Ben Çuhadaroğlu ailesine ve özellikle Sevim Çuhadaroğluna teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum‘’ dedi. 

Törende konuşma yapanİstanbul Valisi Vasip Şahin de "Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum, Allahtan rahmet diliyorum. Çuhadaroğlu ailesine ve Sevim Çuhadaroğluna’ da eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Çuhadaroğlu Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Çuhadaroğlu ‘’Yaşanan olaylar çok üzücü, Allahtan sabır ve rahmet diliyorum,başımız sağolsun, çocuklarımız iyi eğitimler alsın hepimiz bunun için çabalıyoruz. İnşallah ülkemiz için her şey iyi olur’’ dedi. Törene Çuhadaroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadaroğlu ve eşi, Çuhadaroğlu Holding Genel Müdürü Kenan Aracı da katıldı.

Beylikdüzü’nün ve Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek öğrencilerin yetişeceği eğitim kompleksinin açılışı halk oyunları gösterisi ve şiir dinletisinin ardından Sevim Çuhadaroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ile İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin’in kurdele kesme töreniyle yapıldı.