Açı Etüt Eğitim Merkezi TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy, geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında öğrencilerin özellikle matematik sorularında zorladığının altını çizdi. Hatalı soru tespit edilmeyen ikinci dönem TEOG’da, Fen ve Teknoloji de az da olsa öğrencileri zorlayan bir diğer ders oldu. Haziran ayında açıklanması beklenen sınavın mazeret sınavları 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Milyonlarca öğrencinin ve velinin heyecanla beklediği TEOG sınavı geride kaldı. 10 bin soru havuzundan seçilen sorular arasında öğrencileri en çok matematik zorladı. Çarşamba günü gerçekleşen ilk oturumda geometride üçgen problemleri, matematikte ise işlem kabiliyetine ve okuduğunu anlamaya dayalı sorular öğrencilere oldukça zor anlar yaşattı. Türkçe, Din Kültürü Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alanlarında birçok öğrenci tam puan bekliyor.

Öğrenciler için Matematik dışında rahat bir sınavdı
Özaksoy TEOG sınavı hakkında; “Diğer yıllara oranla öğrencileri zorlayan soruların bulunduğunu, seçici soruların çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Sınavda öğrencilerin kaderini Matematik belirleyecek. İkinci günde ilk gündeki Matematik şokunu atlatmış, gülen yüzlerle sınavdan çıkan öğrencilerimizi gördük. Öğrencileri az da olsa zorlayan tek dersin Fen Bilgisi gibi görünüyor. İngilizce dersinden ise öğrencilerimizin bir soru üzerinde takıldıkları dikkatimizi çekti. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde ise başarı oldukça yüksek olacak. Öğrencilerimizden aldığımız yorumlar doğrultusunda değerlendirirsek bu sınav daha tartışmasız ve yanlışsız gerçekleşmiş. TEOG sınavı bitti tüm öğrenci ve velilerimize geçmiş olsun. Artık hep birlikte tercih dönemini bekleyeceğiz.” dedi.