Türkiye genelindeki vakıf ve devlet üniversiteleri, meslek yüksekokulları ve yurtdışından uluslararası üne sahip üniversiteleri bir araya getirerek tercih dönemi gibi kritik bir zamanda üniversite adaylarına aynı çatı altında birçok üniversiteye ulaşma imkanı sunan 
Üniversite Tercih Fuarı , 22/23/24 Temmuz 2016 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 10:00 - 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Rektörler Buluşuyor 
Adayların tüm üniversitelerle yüz yüze görüşebileceği fuarlarda Üniversite Rektörleri ile tanışma toplantıları, Uzman Akademisyenlerle soru/cevap görüşmeleri, Doğru Tercih, Tercihin Altın Kuralları, Meslek Seçimi, Kariyer Planlama Seminerleri gerçekleştirilecek. Fuarlar süresince 26 Üniversitenin Rektörü seminerler verecek.
Ayrıca fuarlarda oluşturulacak tercih danışma masalarında üniversite adayları eğitim uzmanları tarafından tercih danışma hizmeti alabilecekler.

Girişler Ücretsiz 
Eket Fuarcılık tarafından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Vakıf Üniversiteleri Birliği desteği ile gerçekleştirilen Üniversite Tercih Fuarının davetiyeleri fuaye girişinden veya www.unitercih.com’dan online olarak temin edilebiliyor. 
10:00 / 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olan fuarda tüm etkinlikler ücretsiz.