Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından başlatılan bu eğitimler;  “Bireysel Gelişim ve Uzman Eğitimleri, Kültür ve Sanat Eğitimleri, Mesleki Gelişim Eğitimleri ile Kurumsal Destek ve Danışmanlık Eğitimleri” olmak üzere 4 ana başlıkta toplanıyor. 
Her biri 4 hafta sürecek olan eğitimler, 7 Mayıs’ta başlayacak “Gıda, Kültür ve İnovasyon” eğitimi ile devam ediyor. 
Eğitmenliğini Doç. Dr. Sibel Özilgen, Doç. Dr. Özge Samancı, Executive-chef Nicholas H. Cartier ve Chef Deniz Ahmet Köse’nin yapacağı Gıda Kültür ve İnovasyon eğitiminin konu başlıkları şu şekilde olacak:
GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ
  • Gıda zehirlenmeleri ve önlemleri 
Bu başlık altında gıda zehirlenmelerine neden olan faktörler ve alınması gereken temel önlemlerin tartışılması planlanlanmaktadır. Mutfakta hijyen nasıl sağlanmalı, hangi gıda nasıl ve nerede saklanmalı, gıdayı tadarak veya koklayarak gıda zehirlenmesineneden olup olmayacağını anlayabilir miyiz, aynı yiyeceği tüketen kişilerden neden yalnızca bazılarının zehirlenebileceği gibi soruların cevapları bulunacaktır.
  • Mikroorganizmalar ve gıda üretimi
Kefir, turşu, yoğurt, peynir, ekmek gibi gıdaların üretimi ve fermentasyon teknolojisi
  • Tat ve Tadım 
Tadı algılamayı etkileyen temel faktörler nelerdir? Örneğin, ikiz kardeşler veya aynı yaş ve cinsiyetteki kişiler aynı tadı aynı şekilde mi algılarlar? Bu sorulara yanıt bulduktan sonra tüketicinin bilmediği, gıdaların kimyasal yapılarına bağlı karnabahar-çikolata ikilisi gibi sürpriz tat eşleştirmeleri örneklerle anlatılacaktır.Katılımcılarla birlikte bir tadım paneli gerçekleştirilmesi planlanmaktadır
KADİM LEZZETLER 1: KAHVE
  • Kahvenin üretim yolculuğu: Çekirdekten-Mutfağa
  • Türk mutfak kültürü ve kahve. Kahve Türk mutfak kültüründe yalnızca içilerek tüketilen bir gıda mıdır? Yalnızca usta şeflerin veya gıda kimyacılarının bildiği sırlar var mıdır?
  • Sıklıkla servis edilen kahve çeşitlerini gerçekten tanıyor muyuz?
  • Farklı kahve demleme teknikleri
Katılımcılarla birlikte bir tadım paneli gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.
  • Chef Nicolas Cartier temel malzemesi kahve olan sürpriz bir yiyecek hazırlayacaktır.
KADİM LEZZETLER 2: YEREL YOĞURTLAR
  • Temel yoğurt üretim teknolojisi
  • Türk mutfak kültüründe yoğurt
  • Türkiye’nin farklı yerel yoğurtların (tuzlu yoğurt, kurut gibi) kültürel tanıtımı
Katılımcılarla birlikte Türkiye’nin farklı yörelerinden getirilen yoğurtların tadımı planlanmaktadır.
  • Chef Nicolas Cartier temel malzemesi yoğurt olan sürpriz bir içecek yapımı gösterecektir.
YEMEK AKIMLARI VE İNOVASYON
Moleküler gastronomi, slow food gibi yemek akımlarını tetikleyen faktörler,tüketici,market ve yemek akımı ilişkileri ve tüketici-market ve inovasyon ilişkileri konuk Chef Deniz Ahmet Köse’nin katılımı ile tartışılacaktır. Yemek sektörünün beklentisi ve bugünkü durumu konuk chef tarafından değerlendirilecektir.
  • Doç. Dr. Sibel Özilgen’in moleküler gastronomi kapsamında bir demostrasyon yapması planlanmaktadır.
  • Chef Deniz Ahmet Köse inovatif yemek demosu planlanmaktadır.
Cumartesi günleri 11.00 -14.00 saatleri arasında Yeditepe Üniversitesinde düzenlenecek programa yüzde 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara Yeditepe Üniversitesi tarafından başarı sertifikası verilecek.
Tüm İSTEK Vakfı öğrenci ve mezunlarına, velilerine ve Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim Ofisi’nin anlaşmalı kurumlarına yüzde 25 kayıt indirimi uygulanacak.
Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Dijital Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenecek eğitimlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için http://4x4.yeditepe.edu.tr/ internet sayfası ziyaret edebilirsiniz.
♦ Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Universitat Oberta de Catalunya (İspanya)’ın temsil ettiği “Food, Culture and Development” kürsüsünün resmi ortağıdır.