Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından hazırlanan "Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, üniversitelerde yabancı dil ile eğitim veren öğretim görevlilerinin, merkezi dil sınavı yada eşdeğer sınavlarından 100 üzerinden en az 80 alması şartı koşuldu.

Hazırlık Sınıfları

Hazırlık okullarındaki programlarda, aşağıdaki şartlardan birini taşıyan öğretim elemanları yabancı dilde ders verebilecek.
İstenen şartlar;

1- Türkçe dışındaki öğretim dilinin öğretim elemanının anadili olması,
2- Öğretim elemanının lisans veya doktora öğreniminin tamamını öğretimin verileceği dilin anadil olarak konuşulduğu ülkede, bu dille verilen bir programda tamamlamış olması,
3- Öğretimin verileceği dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkedeki yükseköğretim kurumlarının birinde toplamda en az 1 yıl öğretim elemanı olarak çalışmış ve ders vermiş olması gerekecek.

Bu şartları taşıyan öğretim görevlisi yine de 100 üzerinden asgari 80 puan almış olmaları gerekmektedir. 

Yeni düzenlemede, hazırlık sınıflarının kapasitesi hakkında da düzenlemeler yapıldı. Buna göre hazırlık sınıfları azami olarak 30 kişi ile sınırlandırıldı.