Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Demirdöven Projesi (DAP) kapsamında belirlenen bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, DAP kapsamında Erzurum'un Tımar, Demirdöven, Kavuşturan,  Pazaryolu ilçelerinde güzergaha isabet eden taşınmazlar, Pasinler Tımar Regülatör  sulaması ve Pazaryolu su işlerinin yapılması amacıyla Devlet Su İşleri Genel  Müdürlüğü (DSİ) tarafından acilen kamulaştırılacak.
GAP kapsamında ise Adıyaman'nın Ağaçkonak, Bağlıca, Çatalağaç,  Doğanlı, Gökçay, Koçali, Varlık ve Recep ilçelerinde, güzergahlara isabet eden  taşınmazların, Koçali Barajı'nın yapımı amacıyla DSİ tarafından acele  kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Ağrı Doğubayazıt'taki belirli taşınmazların Gürbulak Gümrük Kapısı genişletme projesi kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı  tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca, İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan Çay ve Sakarya mahallelerindeki bazı alanların Ege Serbest Bölgesi'ne dahil edilmek üzere acele kamulaştırılması kararı alındı.