Yönetimi aşağıda 530 milyar dolarlık varlık bulunan BNP Paribas Asset Management’ın CEO’su Sandro Pierri, kripto para piyasasına girme fikrini belirli bir dille reddediyor.

Amaç likiditeyi çoğaltmak

Financial News’in haberine kadar Fransız fon yönetim grubunun kripto için herhangi bir planı değil. aynı zamanda, Pierri’nin açıklamaları, şirketin blok zinciri teknolojisi konusunda coşkulu olduğunu gösteriyor.

Dev şirketin CEO’su bu teknolojinin token’laştırma yardımıyla likiditeyi çoğaltmak için kullanılabileceğine inanıyor fakat bu da BNP Paribas’ın yatırım kolu için tam anlamıyla odaklandığı bir nokta.

Geçtiğimiz temmuz ayında, müşterileri adına 13 trilyon dolarlık varlık tutan BNP Paribas’ın kripto para saklama hizmeti alanına girmek istediği yazılmıştı. Fransız bankacılık devi, İsviçre merkezli kripto altyapılar sağlayıcısı Metaco ile bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Rus bakan yardımcısı açıkladı: Kripto para konusunda anlaştık

Bir başka büyük Fransız yatırım bankası olan Societe Generale ise kısa zaman önce portföylerini dijital varlıklarla çeşitlendirmek isteyen varlık yöneticileri için yeni hizmetler sunmuştu. Banka, buna bahane olarak gelişen tüketici talebini göstermişti

öte yandan Societe Generale, geçen sene Bitcoin‘in fiyat hareketini “derme çatma” olarak nitelendirerek altının sanal rakibinden daha iyi bir dengeleyici olduğunu ileri sürmüştü.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/kripto-para-bnp-paribas/