ABD Temsilciler Meclisi’nin üstünde çalıştığı değişmez coin’lerle ilgili yasa tasarısının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Bloomberg‘ün ulaştığı taslağa göre, algoritmik sabit coin’lere iki yıl süre ile yasaklanmış getirilecek. Keza tasarının mevcut taslağına tarafından, yeni “içsel olarak teminatlandırılmış değişmez coin” oluşturmak veya ihraç etmek yasa dışı olacak.

Tasarının önümüzdeki hafta oylanabileceği ifade ediliyor ama demin belli bir tarih belirlenmedi.

öte taraftan bugün kripto para regülasyonuyla alakalı bir canlı oturuma misafir olan Temsilciler Meclisi Üyesi Patrick McHenry, laf konusu yasa tasarısının bu yıl içerisinde sunulmasını beklediğini söyledi. McHenry, sözlerinin devamında, “Bu değin büyük ve yeni bir konu üstünde yasama gerçekleştirmek fazla zaman alıyor.” dedi.

Değişmez coin’ler, ABD’de özellikle birkaç yıldır büyük tartışma konusu. Daha önce ABD’de USDT‘nin ihraççı şirketi Tether ve kardeş şirket Bitfinex’e karşı dava gevşemiş, bu dava anlaşmayla sonuçlanmıştı. Tartışmalar bununla bitmedi. Kripto para piyasasındaki büyük çöküşün arkasından, bu çöküşe yol açan algoritmik sabit coin UST ile yeni bir perde daha açıldı. Bu kez algoritmik sabit coin’ler de politika yapıcıların radarına girdi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/sabit-coin-algoritmik-yasak/