Bloomberg‘ün haberine kadar, ABD’nin önde gelen finansal piyasa düzenleyicileri, Bitcoin işlemlerini doğrudan denetlemeleri için Kongre’nin kendilerine yeni yetkiler vermesini istiyor.

Yayımlanan yeni bir raporda, ABD Merkez Bankası (Fed), ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanları, hükümetin menkul kıymetler kurallarına alt olmayan kripto varlıkları düzenleme konusunda sınırlı yetkiye sahip olduğunu söylüyor.

Birçok token, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kurallarına bağlı olsa da Bitcoin gibi manâlı kripto paralar aracısız herhangi bir federal kurumun yetki alanına girmiyor. Bu yüzden Fed, SEC ve CFTC gibi önde gelen düzenleyiciler Kongre’den yeni yetkiler bekliyor.

Rapor, Biden yönetiminin yıllarca süren yüzeysel gözetiminin ardından dijital varlıkların düzenlenmesi için daha koordineli bir teşebbüs çağrısının son örneği olarak görülüyor.

Kurumlara daha fazla çözümleme ve yaptırım yetkisi

Mali İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC), yayımladığı 100 sayfalık raporda, Kongre’nin düzenleyicilere çıkar çatışmaları, fena niyetli operasyon uygulamaları, tescil tutma gereklilikleri, müşteri varlıklarının ayrılması ve siber emniyet de dahil almak üzere farklı alanlara yönlendirilmiş konularda yeni yetkiler vermesi gerektiğini öğüt etti. Raporda, mevzuatın kurumlara daha fazla inceleme ve yaptırım yetkisi vermesi gerektiğini savunuldu.

Kongre’de CFTC’ye Bitcoin ve diğer token’ları teftiş yetkisi verecek fazla sayıda yasa tasarısı var ama FSOC raporu herhangi bir özel yönetmelik için takviye sinyali vermedi.

Define Bakanı Janet Yellen geçen ay yaptığı bir açıklamada, tatmin edici düzenleme olmaksızın yapılacak yeniliklerin parasal sistemde manâlı karışıklıklara ve zararlara yol açabileceğini belirtmişti.

Sektör oyuncuları SEC’yi istemiyor

Sektördeki böylece fazla kişi bu politikaları destekliyor çünkü yatırımcıları gözetmek adına sıkı standartlara sahip SEC düzenlemesine ast edinmek istemiyorlar.

Sabit coin ve dijital emtia düzenlemelerini koyulmak üzere birkaç yasa tasarısı sunulmuş olmasına rağmen Kongre’nin kripto ile ilgili mevzuatı ne süre geçirebileceği halen belirsizliğini koruyor.

Daha fazlası için:

➤ Bitcoin Haberleri

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-yetki-verin/