Bitcoin’de dip seviyelerin gelip gelmediği hala belirsizliğini korurken, ABD Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantısı da ilgiyle bekleniyor. Dünyadaki hesaplı vaziyet ve yaşanan krizler birçok piyasada dalgalı hareketlerin görülmesini sağlarken Absolute Strategy Research’ün kurucusu Ian Harnett, Bitcoin’de düşüşüns ertleşebileceğini belirtti.

“İşsizlik oranları artacaktır”

ABD medyasından CNBC’de katıldığı programda gündemi değerlendiren Harnett sözlerine, acilen işsizlik ve enflasyon anlamında en büyük tehlikenin İngiltere’de görüldüğünü söyleyerek başladı:

“Enflasyon en kayda değer problemlerden biri ve merkez bankaları eğer enflasyonu düşürmek istiyorlarsa devreye girmeliler. Bu da kapasitenin aşılması anlamına geliyor. Bu Nedenle işsizlik artar, talep düşer. Bu anlamda en büyük risk İngiltere’de var. İşsizlik oranı 1973’teki oranlara ve çok yüksek seviyelere çıktı. Stagflasyon riski de arttı. İşsizlik oranlarının daha da artacağını düşünüyorum”

“Bitcoin’de 13 bin dolar görülebilir”

Kripto para piyasaları da sorulan Harnett, geçmiş düşüş hareketlerine bakıldığında çok önemli balon yaratan yükselişlerin ardından %80’e varan düşüşlerin geldiğini söyledi ve bu yüzden Bitcoin’de 13 bin dolar seviyesinin görülebileceğini belirtti:

“Merkez bankaları şu anda dünyada likiditeyi geri çekiyorlar. Bu da piyasaların koskocoman bir baskı altına girmesine sebep oluyor. Bir Takım balonların koskocoman ve olağanüstü yükselişlerin gelmesiyle oluşur. Bitcoin ve birçok kripto parada da bu oldu. Geçmişe baktığımızda bu tür balonların düşüşünde %80’lik bir oran görüyoruz. Bu da Bitcoin için acilen 13 bin dolara tekabül ediyor. Bu da belli başlı yardım seviyelerinden birisi… Bu bir likidite oyunu. Bize kadar zaten Bitcoin tarzı varlıklar bir emtia, para ya da bedel gizleme arabulucu değil”

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/abdli-analistten-yuzde-80lik-dip-tahmini-bitcoin-13-bin-dolara-dusebilir/