Piyasadaki dalgalanmalara rağmen şirketler Bitcoin almaya devam ediyor. MicroStrategy’nin geçtiğimiz günlerde 130 bin BTC’sine 301 BTC daha eklemesinin gerisinde bir diğer şirket de 20 milyon dolarlık Bitcoin ve Ether satın aldı.

Söz konusu alım, dijital varlıklar konusunda uzmanlaşmış kantitatif bir yatırım firması olan, ABD merkezli Cambrian Asset Management’tan geldi. Şirket yatırımcıları için yaklaşık 13 milyon dolar değerinde Ether, 7 milyon dolarlık da Bitcoin satın aldı.

Yönetimi aşağıda yaklaşık 250 milyon dolarlık varlık yer alan dijital varlık yöneticisi, geçtiğimiz mart ayında sistemli Bitcoin ve Ethereum fonlarının her yerde açıldığını duyurmuştu.

Türünün birincil örneği olan fonların, yatırımcılar için vergi doğuran olayları ertelemeye çalışırken, aşağı yönü olan riskleri azaltan ve önemli ölçüde yukarı yönlü potansiyeli koruyan bir stratejiye sahip olduğu bildirilmişti.

Peş peşe Bitcoin alımları

Önceki gün küresel yazılım şirketi MicroStrategy de Bitcoin rezervini 130 bine çıkardığını duyurmuştu. Şirket yaptığı açıklamada, ortalama 19 bin 851 dolardan yaklaşık 6 milyon dolar karşılığında 301 Bitcoin aldığını bildirmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-ethereum-cambrian/