Özellikle 2021 yılında sayısı ciddi şekilde gelişen kripto para hack saldırılarının ardından bulunduğu açıklanmış Kuzey Kore için bir manâlı bahis da, ABD’li bir yetkiliden geldi. Güney Kore’ye resmi ziyarette bulunan ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Finansal İstihbarat bakan yardımcısı Brian E. Nelson, yerel medyaya açıklamalarda bulundu.

“Kitle tahrip silahları için…”

Güney Koreli yetkililerle buluşan ve resmi temaslarda yer alan Nelson, kara para temize çıkartma, siber tehlikesiz ve dijital varlıklarla ilgili genel konuların konuşulduğunu belirtirken, Kuzey Kore’ye karşın yaptırımların nasıl daha etkin ülkü getirilebileceği konusunu da görüştükleri bilgisini verdi.

ABD’li yetkili keza Kuzey Kore’nin, kitle imha silahları alımlarını fonlamak için de kripto para hack’lemelerine devlet katında takviye verdiğini söyledi.

Ronin köprüsünden Kuzey Kore’yi sorumluluk sahibi tutmuşlardı

Hatırlanacağı üzere Mart ayında kripto para tarihinin en büyük hack olaylarından biri gerçekleşmiş ve Ethereum’un alt zinciri olan, Axie Infinity oyunu üzerindeki Ronin köprüsüne bir siber hücum düzenlenmişti. 620 milyon dolarlık varlıkların çalındığı saldırıdan FBI, Kuzey Koreli Lazarus grubunun sorumluluk sahibi olduğunu belirtilmişti.

Blok zinciri araştırma firması Chainalysis de, Lazarus’un 2021 yılında yaklaşık 400 milyon dolarlık kripto para hack saldırıları düzenlediğini aktarmıştı.

Nelson’ın söyledikleri bununla birlikte, bir Birleşik Milletler raporunda da yer almış ve kripto para saldırılarının amacının balistik füze programını geliştirmek olduğu yazılmıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/abdli-yetkili-kuzey-koreyi-sucladi-silah-icin-kripto-hack-saldirisi/