ABD’nin New York Güney Bölge Savcılığı’nın 2019’da açtığı ve Bitfinex ile Tether’i kripto para piyasasını 1 trilyon dolar zarara uğratmakla suçladığ davada mahkeme Tether şirketinden yeni doküman başvurusunda bulundu.

Transferlerin miktarı ve zamanlama dökümleri…

New York mahkemesi, Tether’den USDT’yi destekleyen varlıklar konusunda resmi belgeleri istedi. Duruşma hakiminin talepleri aralarında bilançolar, kazanç-gider ve kâr-zarar tabloları ile nakit akıntı rakamları da bulunuyor. Ancak belgeler içinde en manâlı olanları ise Tether tarafından yapılan kripto para ve sabit coin transferlerinin miktarı ve zamanlamalarının dökümleri olacak.

Başat Tether’in talebini reddetmişti

Hatırlanacağı üzere Tether şirketinin avukatları belge sağlama konusunda mahkeme başkanlığına, “bu işin uzun süreceği ve kendilerine büyük önem getireceği”ni öner sürerek evrak sağlamama talebinde bulunmuşlardı. Dominant ise bu ricası reddetmişti.

Egemen hem bu isteğini desteklerken, kayıtların USDT’nin USD ile desteğini ölçmek ve bir adli muhasebecinin sabit coin rezervini yorumlaması açısından da manâlı olduğunu belirtti.

Yıllardır tartışılıyor

Bilindiği üzere Tether firması kripto para piyasalarında uzun süredir tartışılıyor. USDT’nin ardından hangi varlıkların olduğu şirket tarafından hala net olarak açıklanmasa da, Tether son dönemlerde birazcık daha transparan bir duruş sergiledi ve büyük kontrol şirketlerine kapılarını açtı. Şirket hem yaptığı açıklamalarla USDT’yi destekleyen varlıklar arasındaki ticari senet oranını gittikçe düşürdüğünü belirtiyor. Oysa bu ticari senetlerin hangi firmalara ait olduğu konusunda ise data verilmiyor.

Bir dönem Çinli emlak şirketi Evergrande’nin ticari senetlerinin USDT’yi destekleyen varlıklar aralarında olduğu iddia edilmiş fakat Tether bu iddiaları muhakkak bir dille reddetmişti. Evergrande’nin zorlama zamanlar yaşadığı ve iflasın eşiğinde olduğu bahis ediliyordu.

Başsavcılıkla anlaşmaya varıp 18,5 milyon dolar ödemişti

Hatırlanacağı üzere New York Başsavcılığı (NYAG) 2020 yılında Tether’in USDT rezervleri konusunda “dobra dobra yalan söylediğini” belirtmiş ve şirkete 18.5 milyon dolar cinayet kesmişti. Savcılık keza New York eyaletinde USDT kullanımını da yasaklamıştı. Aynı şekilde Bitfinex borsası da bu meblağda canice ödemiş ve eyalette faaliyet yürütmesine engel getirilmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/abd-mahkemesi-tetherden-usdt-belgelerini-istedi/