ABD’nin en üstteki düzey yaptırım politikası pozisyonu olan terör finansmanı ve parasal suçlardan sorumluluk sahibi bakan yardımcısı Elizabeth Rosenberg, Tornado Cash gibi protokollere uygulanan yaptırımların ABD’nin Rusya ve diğer yasa dışı aktörlere aleyhinde yaptırım sistemini güçlendirebileceğini ve teknolojiyi kara para aklamak için kullanacak suçlular için caydırıcı olabileceğini söyledi.

“Kara para aklamaya zevk değil”

Rosenberg, “Bu, kara para aklamaya haz gösteremeyeceğimizin sinyalini atamak için kullanabileceğimiz etkin bir yol.” diye konuştu.

Rosenberg, bu açıklamaları Senato Bankacılık Komitesi’nde gerçekleşen “Rusya’ya Yönelik Yaptırımların Sıkılaştırılması” başlıklı bir oturumda yaptı. Benzer oturumda konuşan Senatör Elizabeth Warren ise “Son birkaç yıldır öğrendiğim bir şey var: Kripto destekçileri fazla yüksek sesle ağladığında, muhtemelen bir şeylerin üzerindesinizdir. Ödenti kaçakçılığı, kara para aklama gibi şeylerle alakalı saklayacak bir şeyleri yahut o zaman birazcık şeffaflığa aldırmamaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/tornado-cash-senato/