Çeyrek altın fiyatının, son günlerde yurt dışı piyasalarındaki olumlu etkinin nedeniyle 200 liranın üzerine çıkması, kuyumcuların işlerini azalttı.

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği röportajda, çeyrek altının yılbaşında 170 lira civarında satıldığını hatırlattı.

Çeyrek altın fiyatının geçtiğimiz 5 ayda 30 lira artarak, 200 liranın üzerine çıktığına işaret eden İrfan Günsay, yılın ilk günlerinde satışlarının  bugüne göre daha iyi olduğunu söyledi.

Alım-satım arasındaki farka rağmen 5,5 aylık süreçte, "güvenli liman"a  yatırım yapanların yüzünün güldüğünü belirten Günsay, şunları kaydetti:
"Bu sıralar vatandaşlar altını satmaya çalışıyor. Biz de mağdur  etmemek için bir kısmını almaya çalışıyoruz. Aslında sezon itibarıyla bizim altın  satma dönemimiz, ancak bu fiyatlarda alıcı çok azaldı. Alacak olanlar 5 altın  yerine 1 ya da 2 altın alıyor. Düğün sezonundayız ve takı olarak çeyrek altının  yerini, gram altın ya da 50 dolar ve 20 avro aldı. Bu durum biz kuyumcuları  sıkıntıya sokuyor. Altın bu sıralar düşecek gibi görünmüyor halen yükselme  eğilimi var. Alan az satan çok."

Gram altın fiyatının geçtiğimiz 6 aydaki fiyat değişimi


Kaynak: AA