Yüksek teknolojili girişimsel kardiyoloji ürünleri Türkiye’de üretiliyor.

Sermayesi %100 Türk olan şirket, üretim teknolojisini ve ürün gamını geliştirirken ürün ve marka bilinirliği ile sektördeki gücünü perçinliyor. 

Geçtiğimiz günlerde Hırvatistan’a Cumhurbaşkanı ile beraber giden DEİK iş heyetinde yer alan Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, orada sabırsızlıkla beklendiklerini ifade etti. Hırvat yetkililerin, ülkeye yatırım yapılması için ellerinden gelen her türlü teşviki, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Alvimedica olarak ülkenin en turistik bölgelerinden senede 10 milyon turist alan Split’te kardiyoloji ağırlıklı bir hastane yatırımları olduğunu belirterek, Hırvatların sevdiği ve bekledikleri şirketler arasında olduklarını söyledi. Leyla Alaton global arenada dünya markası olmak hedefiyle yatırımlarını yönlendirdiklerini belirterek “Stent, kateter, balon endüstrisine yönelik teknoloji her geçen gün daha hızlı gelişiyor. Stent ile, ameliyata gerek kalmadan damarın açılabildiği teknoloji yaygınlaşıyor. Bu alanda, yüksek teknolojili ve katma değerli ürün geliştirebilmek, dünya markası olabilmek büyük özen ve özveri istiyor. Kilosu 84 bin TL olan katma değeri çok yüksek ürünler üretiyoruz. Alvimedica, kateter ve balon , stent ve ilaçlı stent ürünleri ile pazarda. Bu yüksek teknolojili girşimsel kardiyoloji ürünleri Türkiye’de üretiliyor. Şirketimiz sağlık alanında Turquality alan ilkler arasında. Ülkemizde nitelikli işgücüne katkı sağlayacak, teknolojik katma değeri olan yeni kardiyoloji ürünlerinin Ar-Ge çalışmalarını en yakın zamanda sonuçlandırarak, bu ilkleri sürdürmek amacındayız. Sağlık sektörünün bu alanda dışa bağımlılığını azaltıp, ülkemizin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağız. ” diyor. 

Global marka için global yarış – marka bilinirliğine katkı 

Girişimsel kardiyoloji alanındaki faaliyetlerinin yanı sıra şirket, geçtiğimiz yıl, dünyada yelkenli yarışlarının en yüksek ligi Volvo Ocean Race’te kendi teknesi ve profesyonel ekibiyle yarıştı. Dünya genelinde 1,5 milyar kişinin takip ettiği bu zorlu yarış ile daha geniş kitlelere ismini duyurma imkanı buldu. Bu yarışla birlikte, Alvimedica 3 ürününe FDA onayı alarak, ABD pazarının kapılarını araladı.

Avrupa’nın en büyük temiz odası

2007 yılında kurulan Alvimedica, ameliyathanede inovasyon alanında hekim ve cerrahlara yeni nesil, minimal-girişimsel sağlık teknolojileri sunuyor. Şirketin Çatalca’da 5.500 m2‘lik üretim tesisinde, hijyen ortamı sağlanmış, 10.000 class (tam steril) Avrupa’nın en büyük temiz odalarından biri bulunuyor. Bu tesiste hem Ar-Ge hem üretim yapan Alvimedica, 2013 yılında ise benzersiz stent teknolojileri ile dikkat çeken İtalyan şirket CID’yi satın alarak dünyadaki polimersiz ilk ilaçlı stent üreticisi konumuna geldi.Yüksek teknolojili girişimsel kardiyoloji ile periferik vasküler ürünlerinin üretimi ve Ar-Ge çalışmaları İtalya ve Türkiye merkezli olarak devam ediyor.