Önde gelen küresel dijital varlık platformu Amber Group, cüzdan altyapısında müşterileri adına tuttuğu dijital varlıkları koruma altına alan; aracısız sigorta poliçesi, dolaylı teminat ve sigorta destekli Hırsızlık Koruması’nın dahil olduğu, kapsamlı bir küresel sigorta anlaşması yaptı.

Şirket, cüzdan altyapısı için, derecelendirme kuruluşu A.M. Best’in A derecesi () verdiği, küresel sigorta şirketlerinden Lloyd’s of London’a ast Arch Syndicate 2012 ve Asya’da dijital varlık sigortası karşılayan ilk InsurTech şirketi OneDegree ile anlaştı. Söz konusu sigorta, Munich Re’nin ile fazla yıllı bir sigortanın tekrarlanması ortaklığıyla destekleniyor.

Amber Group’un soğuk cüzdan sigortası, bununla birlikte, dünyanın en büyük sigortanın tekrarlanması şirketlerinden olan Munich Re’nin Asya’da yaptığı ilk sigortanın tekrarlanması işlemi olarak kayda geçti. Amber Group, hemen 100 milyon doların üstünde güvence sağlayan ayrıntılı bir küresel sigorta planı meydana getirmek için çalışıyor. Bu, şirket varlık yönetimi faaliyetlerini büyütmeye odaklanırken artacak.

Amber Group’un ayrıntılı sigorta teminatı hamlesi, toplam piyasa değerleri geçen sene 3 trilyon dolarla rekor kıran dijital varlıkların çabucak gelişen kabulünün ortasında manâlı bir kilometre taşı teşkil ediyor. Risk yönetimi, platform güvenliği ve dijital varlık saklama alanlarında sektördeki en iyi uygulamaların benimsendiği bu adım, şirketin kullanıcıların güvenlik deneyimini iyileştirmeye olan bağlılığını ortaya çıkarıyor. Ayrıca, emniyet ve mahremiyet, kullanıcıların dijital varlıklara duyduğu güvenin yapı taşları olarak her geçen gün daha artı tartma arz ediyor.

Amber Group, OneDegree’nin sağlam ve kapsamlı sigortalama süreci ve Munich Re’nin reasürans süreci esnasında, Cymetrics siber güvenlik değerlendirmelerinde yüksek bir skor elde etti.

“Hırsızlık Koruması” ile ilave koruma katmanı

Küresel dijital varlık yönetimi alanında tercih edilen ve güvenilir bir platform olarak konumunu güçlendiren Amber Group keza, Coincover’ın sigortalı “Hırsızlık Koruması” adındaki ileri teknoloji ürünüyle de dolandırıcılık, kayıp ve hırsızlığa karşısında proaktif bir önlem aldı. Laf konusu teknoloji, beceriksiz erişimden kaynaklı anormal hareketleri izleyip önleyerek Amber Group’un tuttuğu dijital varlıklar için ek bir emniyet katmanı sağlıyor ve bu sayede mevcut ya da yeni kullanıcıların kripto finans dünyasına gönül rahatlığıyla girmelerini muhtemel kılıyor.

Amber Group’un CEO’su Michael Wu, “Küresel kripto piyasası, çok hızlı büyüyor fakat bununla birlikte kripto alanındaki siber suç olaylarındaki çoğalma kayda değer bir üzüntü kaynağı. Amber Group, müşterilerimiz için en yüksek standartları sağlama konusunda son derece kararlıdır. Emniyet, güvenilirlik ve mahremiyet, sektörümüzün temel ilkeleridir ve bunlar, finansın geleceğini gerçeğe dönüştürmek için çalışırken genelde sektörün başarısını belirleyecek olan faktörlerdir. Şirketimiz, müşterilerimiz için güvenilir bir dijital varlık platformu olarak hizmet vermekten gurur duyuyor. Müşterilerimize cüzdan altyapımız için mümkün olan en iyi güvenlik önlemlerini ve sigortayı sürekli sağlıyor olacağız.” dedi.

OneDegree’nin kurucu ortağı ve CEO’su Alvin Kwock ise “OneDegree’nin dijital varlık sigortasını Amber Group’a sunmaktan tatmin duyuyoruz. Amber Group, OneDegree’nin kayıtlı siber emniyet sınıflandırma çözümü Cymetrics ve reasürans ortağımız Munich Re kadar yapılan kapsamlı tahlil sonucunda emniyet, yoklama ve süreç bütünlüğü konularında yetkinliğini kanıtlamıştır.” biçiminde konuştu.

Son olarak Coincover’ın CEO’su David Janczewski de “Kriptoyu daha güvenli ayla getirme hedefinde böylesine lider bir şirketi desteklemekten kibir duyuyoruz. Amber Group, Coincover’ın proaktif hırsızlık koruma teknolojisini ayrıntılı sigorta teminatıyla birleştirerek dünya çapındaki kripto yatırımcılarının maruz kaldığı riski azaltmaya öncülük ediyor. Bunun dijital varlıkların ve kripto finansın daha geniş çapta benimsenmesinde nasıl tesir yaratacağını görmeyi dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/amber-group-musteri-fonlarini-kapsamli-sekilde-sigorta-altina-aldi/