Küçük ev aletleri sektörünün lider markası Arzum, İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri"nde Turquality kapsamındaki çalışmalarıyla Markalı İhracat ödülüne layık görüldü. Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması, ekonomik büyüme ve kalkınmanın temel taşlarından biri olan ihracatın desteklemesi ile ihracatçı firmaların teşvik edilmesi amacıyla 15 yıldır düzenlenen "İhracatın Yıldızları" ödül töreni 12 Mayıs Perşembe akşamı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi başta olmak üzere Türk iş dünyasının seçkin isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ödül töreninde 10 ayrı kategoride toplam 20 ödül verildi.

Turquality kapsamındaki çalışmalarıyla Markalı İhracat ödülüne layık görülen Arzum adına ödülü Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ elinden alan Arzum CFO’su Cemal Tüfekçi "Arzum markası ile Turquality Programına dahil olduğumuz zamandan beri ihracatımızda, vizyon ve hedeflerimiz doğrultusunda, ciddi oranda artış meydana geldi. Hedefimiz, bu yükseliş trendini koruyarak, Arzum markasını bir dünya markası yapmak.” diye konuştu.

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Hakkında:
Türkiye’de elektrikli ev aletleri sektörünün pazar lideri konumunda olan Arzum, bu sene 50. yaşını kutluyor. Dünyanın pek çok ülkesine ihracat gerçekleştiren Arzum, gıda hazırlama, pişirme ve kızartma, içecek hazırlama, temizlik, kişisel bakım olmak üzere 6 ürün kategorisinde; 250’den fazla ürünü ile bulunuyor. Arzum’un uluslararası operasyonları Hong Kong’ta bulunan ofisi dışında dört kıtaya yayılan 30’a yakın ülkede sahip olduğu geniş dağıtım ağını kapsıyor. ‘Yenilikçi’, ‘tutkulu’, ‘samimi’ ve ‘özenli’ ‘ güvenilir” olmak şeklinde sıraladığı değerleriyle Arzum, kuruluşundan bu yana müşterilerine en iyi teknolojiyi ve ürünleri sunmakta. TGI Global’in araştırmasına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 10 markası arasında yer alan Arzum ürünleri, Türkiye’de 10 milyondan fazla evde kullanılmaktadır.