Teknoloji firması HEAT bu yıl ilk kez, “IFAT 2016 – Uluslararası Su, Atık Su, Arıtma Katı Atık ve Geri Dönüşüm Fuarı”na katılıyor. HEAT; 30 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Messe München Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan dünyanın önde gelen fuarlarından IFAT 2016’da “Katı Atık ve Geri Dönüşüm” projesi HEWIN’i salon C1’de yer alan standında ziyaretçilere tanıtacak. 

Katı atık süreçlerine ilişkin yenilikçi bir yazılım uygulaması olan HEWIN; HEAT Bilgi Teknolojileri ekibi tarafından belediye ve belediye birliklerinin atıklarının bertarafından geri dönüşümüne kadar geçen sürecin tamamını yöneten, tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte tasarlanmış geniş kapsamlı bir çözüm olma özelliğini taşıyor. Katı atık tesislerindeki endüstriyel otomasyon sistemleri ile entegre bir şekilde çalışan HEWIN; üretim, tüketim ve kalite kontrol bilgilerine otomatik olarak erişebiliyor; kullanıcı girişine ihtiyaç duymadan, üretim emirlerini oluşturarak stokları yönetebiliyor.

2013 ylında TÜBİTAK 1501 Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek alan ilk ve tek “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Çözümü” olan HEWIN, ilk kez 26 Mart 2014 tarihinde Microsoft Dynamics Zirvesi 2014’te sektör profesyonellerine tanıtıldı. Basında “TÜBİTAK’tan Dünyayı Hayran Bırakan Türk Yazılım” başlığı ile haber olan yazılım, ertesi yıl 5 Mayıs 2015 tarihinde tüm modülleri ve Dynamics AX 2012 geçişini tamamlamış olarak Microsoft Dynamics Zirvesi 2015’te yer aldı. 

HEWIN, Atıkların Bertarafından Geri Dönüşümüne Kadar Geçen Sürecin Tamamını Yönetiyor
HEWIN; atıkların verimli bir şekilde kaynağında toplanabilmesi için konteyner planlaması, güzergah planlaması yapıyor, toplama araçlarının ve ekiplerinin yönetilmesini sağlıyor. Evsel, hayvansal, tarımsal, tıbbi ve tehlikeli atıklar da dahil bir çok çeşit atığın bertarafını da sağlayan HEWIN; maliyet, verimlilik ve süreç takibi analizlerini de yapıyor. HEWIN; atık bertarafı ve üretim simülasyonları sayesinde gelen atıklardan oluşacak ürünleri önceden planlıyor; Coğrafi Bilgi Sistemi entegrasyonu sayesinde de; toplama araçlarının sahadaki durumlarından, ne kadar ve ne çeşit atık topladıklarına, sahadaki konteynırların hangi lokasyonda ve ne çeşit atık içeriğine sahip olduklarına kadar takip ediyor. HEWIN ayrıca tesis içerisindeki ekipmanların bakım ve onarım ömürlerinin takibini yapıyor, ilave maliyetlerin oluşmasına ve tesisin plansız duruşlar ile zarar etmesine engel oluyor. 

HEWIN, Dünyanın En Kapsamlı Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi Biosun Pamukova Tarafından Tercih Ediliyor 
Dünyada hızla gelişen ve büyüyen katı atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörünün tüm iş ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan HEWIN, 2014 yılından itibaren dünyanın en kapsamlı entegre katı atık yönetimi tesisi Biosun Pamukova tarafından tercih ediliyor. 
Bir Dünya Bankası Grubu kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) finansman paketi sağladığı Hexagon Katı Atık’a ait Biosun Pamukova’da ve Biosun Bilecik’te kulllanılan HEWIN; tesis otomasyon sistemi ile entegre bir şekilde çalışarak üretim emirlerinin el değmeden oluşmasını ve stokların gerçek zamanlı takip edilmesini sağlıyor. HEWIN; sunduğu istatistiksel analizler ve simülasyonlar sayesinde işletmeyi maksimum verimde çalıştırarak tüm sürece hakim oluyor. Atıkların kaynağında toplanması, atık konteynerlarının optimum şekilde konumlandırılması ve en doğru toplama rotalarının oluşturulması sayesinde de tesise değer katıyor. 

HEWIN Ödüle Doymuyor
HEWIN; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği “Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması”nda yapılan değerlendirmede 100 üzerinden 97 puan aldı. Aynı proje kapsamında 18 Kasım 2015 tarihinde “Akıllı Şehirler” temasıyla Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen IX.İstanbul Bilişim Kongresi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır’ın elinden “Teşekkür Plaketi” almaya hak kazandı. Aynı yıl 26 Kasım tarihinde teknoloji dünyasının en önemli ödüllerinden biri olan, Türkiye’nin öncü kurumlarının hayata geçirdiği yenilikçi ve başarılı bilgi teknolojileri projelerinin seçildiği CIO 2015 Ödülü’nü aldı. HEAT; uluslararası yayıncı International Data Corporation (IDC) lisansıyla dünyada 40’tan fazla ülkede düzenlenen ve Türkiye’de 6.’sı gerçekleştirilen CIO Ödülleri’nde, Türkiye’nin öncü kurumlarının 200’ü aşkın projesi içinden seçilen 21 proje arasında yer aldı. Son olarak; TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve TÜSİAD işbirliği ile bu yıl 12.’si düzenlenen Teknoloji Ödülleri’nde finale kalan 36 proje arasına girdi. 

HEWIN, Microsoft’un En Üst Düzey Akreditasyonu olan CFMD Sertifikasına Başvurdu
Atık yönetimi sektöründe CMFD sertifikası almak için başvuruda bulunan Türkiye'deki ilk teknoloji şirketi olan HEAT; bu sertifika ile ürettiği yazılım çözümlerinin kalite algısını ve sahip olduğu yüksek kullanıcı memnuniyetini göstermiş olacak. HEWIN Microsoft'un en üst düzey akreditasyonu olan CFMD sertifikasına sahip olmakla birlikte aynı zamanda Microsoft'un uluslararası ürün kataloğunda yer alma hakkına kavuşarak dünya çapında büyük bir satış gücü elde edecek.

HEWIN’in tüm iş süreçlerini düzenleyecek ve yönetsel kolaylıklar sağlayacak entegre katı atık yönetim sürecine ilişkin yenilikçi bir yazılım uygulaması olduğunu vurgulayan HEAT Bilgi Teknolojileri Direktörü Kadir Sığınmış, bu yıl ilk kez IFAT 2016 Fuarı’nda yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. “Atık sektörünün hızla gelişmesine karşın, sektörde faaliyet gösteren işletmeler için kapsamlı bir katı atık yönetim yazılımı bulunmuyor. Söz konusu yazılımımız Türkiye’de öncü bir niteliğe sahip. Katı atık firmaları, belediyelere ve belediye birliklerine hizmet sağlayan özel sektör kuruluşları HEWIN yazılımını bünyelerine entegre ederek, hem maliyet hem de süreç takibi açısından fayda sağlayabilirler. Ürünün tam entegre sistemi sayesinde firmaların iş ihtiyaçlarını baştan sona tek bir yazılım ile çözebiliyoruz ve bu da işletmelerin maksimum verimle çalışmasına olanak sağlıyor. HEWIN’i IFAT 2016 Fuarı kapsamında Avrupa’daki sektör temsilcilerine tanıtıyor olmaktan dolayı mutluyuz.”

HEAT, “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Çözümü HEWIN”i 30 Mayıs – 3 Haziran tarihleri arasında Messe München Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “IFAT 2016 – Uluslararası Su, Atık Su, Arıtma Katı Atık ve Geri Dönüşüm Fuarı”nda salon C1’de yer alan standında ziyaretçilere tanıtacak.

HEAT Hakkında
HEAT Bilgi Teknolojileri; otomotiv, atık yönetimi ve enerji sektörlerinin yanısıra, yatırım yapan danışmanlık ve hukuk firmaları için özel yazılımlar geliştiren bir teknoloji firmasıdır. TÜBİTAK destekli ilk ve tek atık yönetimi çözümü HEWIN’i geliştiren HEAT; çalışmalarına 2014 yılında başladığı “AdamSaat Yazılım Projesi” için de TÜBİTAK desteği almaya hak kazanmış ve hukuk sektörü için geliştirmeyi planladığı üçüncü projesi için TÜBİTAK başvurusunu yapmıştır. Çalıştığı firmaların ihtiyaç ve beklentilerini hissederek onlar için en doğru ve yüksek teknoloji donanımı seçmeyi amaçlayan HEAT; bu sayede firmaların rakiplerinden bir adım önde olmasına katkıda bulunuyor. HEAT, kurumların geleceğine yönelik proaktif katkı sağlayarak, riskleri azaltıyor, bilgiye kolay ve hızlı erişim sağlıyor. HEAT, 7*24 hizmet anlayışı ile çalışan, 12 mühendis ve 12 uzmandan oluşan 24 kişilik profesyonel ekibi ile hizmet veriyor.