2022 yılının Şubat ayında başlayan Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, ayrıca ekonomi keza de enerji konularında dünyada yeni krizlerin ortaya çıkmasına sebep olurken Avrupa Birliği’nden de Rusya’ya ilave yaptırımlar geldi. Birlik, hesaplı yaptırımlara bu defa tüm kripto para cüzdanlarını da dahil etti.

Rusya’ya uygulanan yaptırımların 8. paketi gereğince AB’den yapılan açıklamada kripto paralarla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

“Kripto varlıkları üzeründeki vâr olan mevcut yasaklar ek bir karar ile artırılmıştır. Buna tarafından Rusya merkezli bütün kripto varlık cüzdanları, hesapları ya da saklama hizmeti sağlayıcıları, cüzdanların içindeki meblağa bakılmaksızın yasaklanmıştır”

Bir önceki yaptırım paketinde cüzdanında 10 bin eurodan fazla değerde varlık bulunduran kişiler bu yaptırımlara maruz kalıyordu fakat şimdi çok minik değerlerdek cüzdanlar da bu yasaklardan nasibini aldı.

Kripto yasaklarının yanına, gelen yaptırımların içinde AB’nin Rusya’dan yaptığı ithalat oranında 7 milyar dolarlık kesinti yaratacak bir takım maddeler de bulunuyor.

Rusya’nın gelirlerini eksilmek için uygulanacağı belirli, yasakalrın içinde keza Rus ordusunun ihtiyacı olan özel bileşenlerin ihracatının da olduğu kaydedildi.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/avrupa-birliginden-rusyaya-ek-kripto-para-yaptirimlari/