1989 yılında Bursa’da kurulan ve Zorlu Grubu’nun ilk şirketi olan Korteks, Avrupa’nın en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üretim merkezi olma özelliğini taşıyor.

335 bin metrekare üretim alanında, yıllık 200 bin ton iplik üretimi yapan ve tek başına Türkiye’nin polyester iplik üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Korteks, EVTEKS 22. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’nda son teknoloji ürünü olan iplik ve kumaş örneklerini ziyaretçilerle buluşturuyor. 

Avrupa’nın en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üretim merkezi olan Korteks, hem ürün kalitesinde hem de üretim altyapısında sürdürülebilir inovasyonu ilke edindi. TAÇ markalı ev tekstilinden, giyime, halıdan, döşemelik kumaşa kadar her alanda kullanım için tercih edilen ipliklerin yanı sıra, Korteks imzasını taşıyan pek çok inovatif ürün EVTEKS’te gözler önüne serilecek.

Korteks fuarda ayrıca tente, branda, bahçe mobilyası gibi dış ortam kumaşları için geliştirilen TAÇ UV Resistant polyester iplikleri sergileyecek. Özellikle dış ortam tekstillerinde güneş ışınlarına maruz kalan polyester kumaşlarda sıklıkla karşılaşılan renk kayıplarına çözüm getiren Korteks, geliştirdiği teknolojiyle mukavemetteki azalmayı ve renk solmalarını yavaşlatarak, ipliğin dış ortamlarda kullanım ömrünü de uzatıyor.

Fuarda sergilenecek Zorlu Holding’in sertifikalı performans kumaş markası olan DRY TOUCH® ise havanın dışarıdan içeriye, nemin ise içeriden dışarıya kolayca atılmasını sağlayan kumaşlarla; spor giyim, iç giyim, denim giyim, iş elbisesi ve hazır giyimde gözle görünür bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Yapılan testlerde DRY TOUCH® kumaşlarının pamuğa göre nemi 10 kat daha hızlı emdiği, suya dikey daldırarak yapılan ölçümlerde DRY TOUCH® kumaşlarının pamuğa göre daha fazla su emdiği gözlemlendi.

Bu ürünlerin yanı sıra otomotiv kumaş projelerine yenilikçi çözümler sunan Korteks, EVTEKS fuarında bu alandaki son teknolojileri de ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Korteks Hakkında
KORTEKS, bugün Türkiye tekstil sektöründe 2.000’den fazla çalışanı ile ürünlerini Türkiye’de 30’dan fazla ilin yanı sıra dünyada 5 kıtaya ve 50’ye yakın ülkeye ihraç etmekte, her aşamada müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

1989 yılında Bursa’da faaliyete başlayan KORTEKS Mensucat Sanayi ve Tic. A.Ş. Avrupa’nın en büyük ve en yüksek üretim kapasitesine sahip entegre polyester iplik üreticisidir.

335 000 m2’lik üretim tesislerinde Türkiye tekstil sektörünün kaliteli polyester iplik ihtiyacını, zengin ve piyasa ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilmiş ürün gamı ile karşılayan KORTEKS aynı zamanda ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaktadır. Toplam üretiminin yüzde 80’ini iç pazara sunan KORTEKS, Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den ABD’ye, Kanada’dan Meksika ve Güney Afrika’ya kadar 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

KORTEKS’in doğal ve fonksiyonel özellikler ile sentezlenmiş ürünleri, spor ve gündelik giyimden hazır giyime, otomobillerden tıbbi tekstil alanına pek çok segmentte müşterisinin hizmetinde, insanın günlük hayatının içindedir. KORTEKS’te iki ayrı üretim tesisi altında 7 adet üretim işletmesi bulunmaktadır. Bunlardan ilki 1989 yılında devreye alınan ve bugün 80 ton/gün kapasite ile üretim yapan Emre Tesisi’dir. İkincisi ise 1998 yılında devreye alınıp, 500 ton/gün kapasite ile üretim gerçekleştiren Berkun Tesisi’dir.

KORTEKS’in dünya ölçeğindeki bu tesisleri Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndedir.