BEBKA, bölgede kırsal kesimin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan 15 milyon TL bütçeli 2022 Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.BURSA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2022 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nın tanıtılması amacıyla çevrim içi ortamda yapılan bilgilendirme toplantısında katılımcılara proje başvurusu çağrısında bulundu.

Programın tanıtımı adına düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, bölgede kır-kent dengesi gözetilerek, kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesiyle sürdürülebilir iyileşmenin sağlanması, ana hedeflerimiz arasında bulunduğunu söyledi. Bu kapsamda BEBKA'nın geçtiğimiz yıllarda 4 ayrı mali destek programıyla kırsal kalkınma özelinde 75 projeye destek verdiğini ve toplamda 35 milyon TL tutarında yatırım hayata geçirildiğini kaydeden Durak, "Bu yılda da bölgemizden gelen talepler neticesinde 2022 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile 15 milyon TL’lik destek bütçesini ortaya koyduk. Proje desteklerimize kadınları ve gençleri önceliklendirerek bu grubu istihdama kazandıracak programlarla devam edeceğiz” dedi.

BEBKA Program Yönetim Birim Başkanı Talha Göktaş, 2022 yılı mali desteğinden faydalanabilmek için proje başvurularının 20 Mart 2022, saat 23:59’a kadar yapılabileceğini bildirdi.