Ethereum’un Merge geçişini tamamlamasıyla birlikte daha fazla kıyaslanmaya başlayan PoW ve PoS sistemleri konusunda bir yorum da Marathon Digital şirketinin CEO’su Fred Thiel’den geldi. Thiel’in yorumlarının, yaklaşık 10 gün önce Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikaları Ofisi göre yazılan ve kripto para madenciliğiin iklim değişikliğine karşı yürütülen mücadeleyi sekteye uğrattığını bildiren raporundan kısa bir zaman daha sonra gelmesi de dikkat çekti.

“Regülatörler yenilenebilir enerji için özendirme vermeli”

Kendilerinin sadece şebekelerden ölümsüz enerji emen bir madencilik şirketi olmadığını dile getiren Thiel şunları söyledi:

“Diğer madenciler gibi sadece şebekeden enerji emip tüketicilerle yarış halinde olan bir firma değiliz. Biz bu işi sayaç bazlı düşünmüyoruz. Hasar vermekten fazla, müşterek yaşamı destekleyici şekilde çalışıyoruz. Hem yenilenebilir enerji istasyonlarına müşteri oluyoruz keza de daha artı güce ihtiyacımız olduğunda bu gücü dönem dönem şebekelerden çekebiliyoruz. Bu yüzden madenciler için yenilenebilir enerji teşviği verilmesini daha doğru buluyoruz. Eğer siz bunu yaparsanız madenciler mutlaka bu noktaya geleceklerdir”

2022 sonunda %100 karbon-nötr olacaklar

öte taraftan Marathon Digiral, daha önce yaşanan doğa olayları sebebiyle şebekenin zarar görmesi sonucu madencilik yapamadığı Montana bölgesinden de çıkmaya başladı. Şirket 2022’de %100 olarak yenilenebilir enerji geçme hedefi doğrultusunda yer değiştiriyor. Firmanın cigazlarını taşıdığı yerlerden bir adam başına de rüzgar enerjisiyle tanıdık Batı Teksas bölgesi…

Burada rüzgar enerjisiyle madencilik yapacak olan şirket, gerekli seviyede rüzgar olmadığında, yenilenebilir olmayan şebekeden zorlama çekecek.

Thiel hem açıklamasında, eski kalıntı yaktlar konusunda fazla kalan gazın yakılarak kullanılması seçeneğinin de fosil yakıtlar içerisinde bir istisna olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/beyaz-saraya-ilk-yanit-bitcoin-madencilik-sirketinden-tesvik-gerekiyor/