Bilhassa 2021 yılının yaz aylarından bu yandan tüm dünyada regülasyon kurumlarıyla önemli problemler yaşayan ve bu sorunları çözmek için de ciddi mesai harcayan Binance’e İtalya’da bir grup yatırımcı tarafından toplu dava açıldı.

“İşlemler kritik bir zamanda kesintiye uğradı”

Yatırımcılar arasında ayrıca İtalyan keza de diğer ülkelerin vatandaşlarının olduğu belirtilirken davacıların Binance’in borsada işlem yapılmasını kesmesini fazla kritik bir zamana eşit getirdiğini ve bu yüzden ciddi kayıplar yaşadıklarını bahis ediyorlar. Hatırlanacağı üzere Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptığını açıklamasıyla birlikte Binance gibi Gemini ve Kraken borsasında da kesintiler yaşanmış ve bir vakit işlem yapılamamıştı.

Davacılar ayrıca Binance’in vadeli ve kaldıraçlı işlemler özelliğiyle de İtalyan regülasyonlarını ihlal ettiğini belirttiler.

Bilindiği gibi Mayıs ayı başında çöken Terra LUNA projesinin değişmez coin’i olan UST konusunda da ABD^nin Kaliforniya eyaletinde Binance.US’e toplu dava açılmıştı. Müşteriler kayıplardan Binance borsasını sorumluluk sahibi tutmuşlardı. Senatör Cynthia Lummis’in ofisinden bir sözcü de bu olayla ilgili Binance dışındaki bir takım borsaların da soruşturulduğunu belirtmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/binance-borsasina-toplu-dava-acildi-kritik-zamanda-islemler-kesildi/