Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Twitter’da gerçekleştirilen soru-yanıt (AMA) etkinliğinde epeyce pozitif gelen “Binance’teki her operasyon için yüzde 1.2’lik LUNC yakımı destekleyecek misiniz?” sorusuna verdiği ‘kesinti uygulanmayacak’ cevabını Binance’taki blog yazısıyla genişletti.

CZ, yazdığı blog yazısında, LUNC yakımıyla ilgili Twitter’da verdiği “projenin önce zincir üstünde uygulanması gerektiği” cevabının biraz yoruma açık olduğunu belirtti.

Birçok kişinin, zincir üzerinde gerçekleşmesi halinde Binance’in tüm LUNC aydınlatma işlemlerini zincir haricen da uygulayacağı anlamına geldiğini düşündüğünü bildiren CZ, “Bu hatalı bir yorumdur. Ben herhangi bir söz vermedim. Benim yorumum, bir işletme olarak önce protokol seviyesinde yapılmayan bir şeyi uygulamayı düşünmeyeceğimiz yönündeydi.” ifadelerini kullandı.

Binance’in operasyon başına yüzde 1.2 aidat alması halinde LUNC sahiplerinin öteki aydınlatma oranı olmayan borsalara gideceğini söyleyen dev borsanın CEO’su, yanılıyor olabileceğini de kabul etti.

Binance CEO’su topluluğun sesine kulak verdi

Aryıca ‘topluluğumuzu dinleyeceğiz’ diyen CZ, maddeler halinde yapılacakları sıraladı. Buna tarafından,
başlangıçta, müşterilerin LUNC işlemleri için yüzde 1.2 kesinti ödemeyeceklerini seçmelerine olanak tanıyan bir katılım seçeneği sunulacak. Yani bütün işlemler otomatik olarak yüzde 1.2’lik yakım gerçekleştirmeyecek.

LUNC yakımına destek olmak isteyen hesaplar, Binance’te tutulan toplam LUNC miktarının yüzde 25’ine ulaştığında, LUNC alım satımı yapan tüm yatırımcılardan yüzde 1.2 yakım kesintisi alınmaya başlanacak.

LUNC yakımına dahil olan yatırımcılar (opt-in traders) Binance’teki toplam LUNC alım satım hacminin yüzde 50’sine ulaştığında, tüm LUNC alım satımları için yüzde 1,2 alım satım vergisi uygulanmaya konacak. Zhao, Bunun faal olarak alım satım yapmayan büyük LUNC balinalarını önleyeceğini ileri sürüyor. Binance CEO’su duruma kadar sonra katılım özelliğini kaldırabileceklerini de belirtti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/lunc-binance-zhao/