Bitcoin tutkunluğuyla tanıdık ve internet üzerinden uyuşturucu gibi yasa dışı ürünlerin satıldığı ‘Silk Road’un (İpek Yolu) kurucusu olan Ross Ulbricht, aldığı iki kere ağırlaştırılmış müebbet cezasının 10. yılına girerken neler hissettiğini açıkladı.

“Büyük vicdan azabı duyuyorum”

“Dread Pirate Roberts” takma adıyla 2011’de Silk Road’u kuran 38 yaşındaki Ulbricht, ailesi kadar yönetilen Twitter hesabı aracılığıyla, hapsedilişinin yıldönümünde duygularına ilişkin “Büyük vicdan azabı duyuyorum” mesajını paylaştı.

“Hayatımı bitirdim”

Yaptığı hatalardan son derece pişmanlık duyduğunu söyleyen Ulbricht, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mahvoldum. Keza kendi hayatımı bitirdim keza de çok artı acıya sebep oldum. Geriye Doğru dönüp baktığımda o kadar çok hata görüyorum.” dedi. Ross Ulbricht derhal Amerika Birleşik Devletleri Tucson Cezaevinde 10. yılını dolduruyor.

Ömür boyu hapis ve 183 milyon dolar canice

Ulbricht destekçileri onun gözenekli olan arkadaşlarıyla iyi geçindiğini ve hapishane kurallarını ihlal etmediğini iddia ediyor. Destekçiler keza, öncelikle kabahat işleyen Ross’un yargılandığı suçların hiçbirisinin baskı içermediğini ve cezaevinde örnek davranışlar sergilediğini söylerken öteki tüm Silk Road sanıklarının 10 sene veya daha az ceza aldıklarını hatırlatıyor.

Ross Ulbricht, uyuşturucu dağıtımı, kara para aklama, suç operasyonu yürütmek gibi suçlar nedeniyle 2015 yılında şartlı terhis olmaksızın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse ve 183 milyon dolarlık para cezasına mahkum edildi.

NFT koleksiyonu 6.3 milyon dolara satıldı

Ulbricht, Bitcoin destekli ilk darknet pazarı olan ve bununla birlikte şimdiye kadarki en büyük dark web girişimleri aralarında yer alan Silk Road’un kilit ismiydi. Küresel internet topluluğu Ross Ulbricht’i bağımsızlık bırakılması için FreeRossDAO yoluyla destekliyor. Bu kalabalık Ross Ulbricht’in NFT koleksiyonunu açık artırmada 6.3 milyon dolara satarak tam anlamıyla Ulbricht’i hapishanede zengin etti.

Proje, arasında Su Zhu, Rober Leshner ve Stani Kulechov ile Rus aktivist Nadya Tolokno gibi üstteki düzey kripto girişimcileri ve yatırımcılarının bulunduğu bir grup meraklı tarafından sürdürülüyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-silk-road-ulbricht/