Kaiko Research’ün verilerine tarafından Bitcoin ile altın arasındaki korelasyon geçtiğimiz hafta itibariyle on 1 yılda en yüksek seviyeye ulaştı. Özellikle geçtiğimiz sene iki varlık aralarında korelasyon olumsuz 0.2 ile artı 0.2 aralarında gidip gelirken, her şey bu sene ABD dolarının sert şekilde yükselmesi ve güçlenmesiyle değişmeye başladı.

BoE’nin bağ alım haberi etkiledi

öte yandan doalrın yükselişinin sürmesiyle birlikte geçtiğimiz hafta İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) bono alımı yapacağını duyurması hem altın keza de Bitcoin’in aynı yönde hareket etmesini sağladı. BoE’nin yanı sıra Eylül ayında Japonya Merkez Bankası (BoJ) da piyasalara müdahale etmişti.

Fed’in artırımları devam etse de beklenti bambaşka yönde

ABD Merkez Bankası (Fed) önümüzdeki dönemlerde de faiz artırımlarına devam edecek gibi görünüyor. Başkan Powell ve üyeler bu yönde açıklamalarda bulunsalar da, yatırımcılar bunun bir gün son bulacağına ve öteki varlıkların hemen bulundukları dip seviyeden kurtulacaklarına inanıyorlar. İşte bu koşul bütün jeopolitik ve tedarik zinciri belirsizliklerine rağmen yatırımcıların ilk olarak altın, gümüş ve Bitcoin gibi varlıklara antre yapmasına neden oluyor.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-altin-korelasyonu-son-1-yilin-zirvesinde/