El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından Bitcoin’de kayıp yaşayanlara moral verecek nitelikte önemli bir tavsiyede bulundu.

Bukele, “Bir Takım insanların Bitcoin’in fiyatından endişe duyduğunu görüyorum. Benim tavsiyem şudur: Grafiğe bakmayı bırakın ve hayatın tadını çıkarın. Bitcoin’e yatırım yaptıysanız, yatırımınız güvendedir ve değeri, ayı piyasasından sonradan fazla pozitif artacaktır. Önemli olan, sabır.” ifadelerini kullandı.

Ülkesi El Salvador’da Bitcoin’in devlete ait para olmasını sağlayan Bukele, açık bir Bitcoin destekçisi. Genç başkan, bir yana El Salvador’da bir Bitcoin şehri kurulmasına öncülük ederken öteki yandan Bitcoin’e dayalı bağ, Bitcoin madenciliği ve doğrudan Bitcoin yatırımlarıyla Orta Amerika ülkesini kalkındırmayı hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Hayes’den Bitcoin ve kripto yorumu: Tohum ekme zamanı

Bitcoin’le beraber El Salvador, adını tüm dünyaya duyurdu ve önemli sayıda turist çekti. Resmi makamlar, 2021 yılında ülkede turizm gelirlerinin yüzde 30 büyüdüğünü ortaya koydu. Aynı periyotta GSYİH de yüzde 10’dan pozitif yükselme kaydetti.

öte taraftan El Salvador, Bitcoin yatırımlarından kağıt üzerinde zararda. Bugüne dek hazine adına yaklaşık 1700 BTC alındı. Bu yatırımdan elde edilen zarar, 70 milyon doları aştı. El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya ise zararın ülkenin bütçesinin yüzde 0.5’i değin bile olmadığını ifade etti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-duserken-bukele-moral-verdi-cok-fazla-artacak/