Bitcoin madenciliği şirketlerine barındırma hizmeti veren Compute North, Teksas mahkemesinde iflas kanunun 11’inci bölümü zarfında iflas koruma başvurusunda bulundu.

Şirketin yöneticilerinden Kristyan Mjolsnes, faaliyetleri istikrara kavuşturma ve detaylı bir her yerde yapılandırma süreci başvuru formu fırsatını aradıklarını söyledi. Yetkili, “Bu, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza hizmet vermeye devam etmemizi, bununla beraber stratejik hedeflerimize varmak için zorunlu yatırımları yapmamızı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başvuruda, Compute North’un tahmini borçları ve tahmini varlıklarının 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında olduğu belirtildi.

385 milyon dolar yatırım almıştı

Şirket, henüz Şubat ayında, yeni Bitcoin madenciliği veri merkezlerinin finansmanı için 385 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırımcılar arasında dünyanın en büyük enerji şirketlerinden National Grid’in girişim kolu da vardı. Compute North, elde edilen bu yeni kaynak ile Nebraska, Kuzey Karolina ve Teksas gibi bölgelerde yeni barındırma tesisleri açmayı planlıyordu.

Şirketin müşterileri aralarında en büyük madencilik şirketlerinden Marathon, Hive Blockchain ve Compass Mining vardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Rus bakan yardımcısı açıkladı: Kripto para konusunda anlaştık

Bitcoin madencileri, fiyatların düşmesine karşın madencilikte kullanılan toplam işlem gücünü ifade eden hash rate’in artması sebebiyle baskı günler geçiriyor. Madencilikte kar oranları, bundan aylar öncesine kadar kayda değer ölçüde azaldı. Piyasadaki gidişatın mevcut doğrultuda devam etmesi, bir takım madencilerin cihazların fişlerini çekmesine yol açabilir.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-compute-north-iflas-koruma/