Bitcoin madenciliği şirketi Bitfarms, geçen hafta 3000 BTC’lik satış yaptığını açıkladı. BTC’lerin tamamı yaklaşık 62 milyon dolara satıldı. Şirket, bu satışı, 100 milyon dolarlık kredisinin bir bölümünü ödemek için gerçekleştirdiğini bildirdi. Bugün yapılan açıklamada, kredinin 66 milyon dolarlık bölümünün Bitcoin satışı aracılığıyla ödendiği ve böylece 38 milyon dolara indirildiği kaydedildi.

3000 BTC’lik satışın peşinde Bitfarms’ın elinde 3349 BTC kaldı. Şirket yöneticisi Ben Gagnon, Nisan ayında Bitcoin fiyatı takriben 40 bin dolarken verdiği bir röportajda, “Bitcoin’in şimdi değerinin altında olduğunu düşünüyoruz.” demişti.

Bitfarms, Haziran ayında günde ortalama 14 BTC üretti. Şirketin geçen sene çıkardığı Bitcoin’ler ise 3453 BTC’yi buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – Coinbase, 5 yeni kripto para listeleyecek

Son olarak Bitfarms, Bitcoin hizmetleri şirketi NYDIG ile madencilik teçhizatlarıyla teminatlandırılan 37 milyon dolarlık bir kredi anlaşması da yaptı.

Bitcoin fiyatındaki düşüş nedeniyle madenciler, son dönemde operasyonel maliyetlerini yerine getirmek için daha fazla satışa yöneldi. Borsada operasyon görebilen madencilik şirketleri, yalnızca Mayıs ayında 4 binden pozitif BTC sattı. Bu sayı, Nisan ayında 1000 BTC’nin altındaydı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-madenciligi-sirketi-bitfarms-3000-btc-satti/