Bitcoin yatırımcısı ünlü milyarder Kjell Inge Røkke, İsviçre’nin Bitcoin şehri olarak bilinen Lugano’ya taşındı.

Røkke, “aidat cenneti” olarak adlandırılabilecek Lugano’ya taşınma kararını, petrol dahil olmak üzere çoğu sektörde faaliyet gösteren şirketi Aker ASA’nın hissedarlarına bir mektupla açıkladı. Røkke mektupta, Lugano’ya taşınma kararını finansal nedenlerle almadığını, bu kararı Avrupa’daki merkezi konumundan nedeniyle verdiğini ifade etti. Hayırseverlik faaliyetlerine daha fazla vakit ve kaynak karışıklığa itmek istediğini bildiren milyarder, çoğu şirketinin yönetim kurulu üyeliğinden de aşamalı olarak ayrılacağını söyledi.

Bitcoin’e açık desteğiyle biliniyor

Norveçli milyarder tarafından yönetilen ve kısa süre önce yenilenebilir enerji sektörüne giren petrol şirketi Aker ASA, geçen sene Bitcoin odaklı Seetee BIRLI adında yeni bir şirket kurmuştu. Likit varlıklarını Bitcoin’de tutacağını belirten şirket 60 milyon dolarlık Bitcoin satın almıştı. Şirket, bununla birlikte Bitcoin madenciliği de yapıyor.

Røkke, daha önce yaptığı bir açıklamada, Bitcoin’in bugün geleneksel finans sistemini rahatsız eden kusurlara karşı en iyi silah olabileceğini ifade etmişti.

“Bitcoin milyonlarca dolar değerde olabilir”

Røkke keza, Bitcoin’in fiyatının bir noktada milyonlarca dolar değere ulaşacağına inandığını söylemişti.

Yorumlarda, büyük ihtimalle bir sonraki Bitcoin maksimalisti olacağı söylenen Røkke, Lugano’da ansızın ortaya çıkmış gibi görünse de hikayesi gerçekten şaşılacak.

Røkke’nin hiç orta veya yüksek öğrenim görmemiş, hatta disleksik ve genç yaşta yıllarca balıkçılık yapmış olduğu söyleniyor.

Alaska’da birkaç sene çalıştıktan daha sonra bir balıkçı teknesi satın alacak değin para biriktirmeyi başarmış. Bu, sonradan American Seafoods Company’yi kurmasına vesile olan hayatındaki dönüm noktası olmuş.

1996 yılında Norveç’e dönen Røkke, bugün Forbes dergisine tarafından ülkenin en zengin dördüncü adamı. derhal Røkke, yüzde 67’lik çoğunluk hissesi ile Aker ASA şirketinin en büyük hissedarı olarak görülüyor.

Lugano, Avrupa’nın Bitcoin başkenti elde etmek istiyor

İsviçre’nin Lugano şehri, geçtiğimiz mart ayında Tether ile meslek birliği içerisinde “Avrupa’nın Bitcoin başkenti” olma hedefini ortaya koymuştu. Bu plan doğrultusunda, Lugano’da yakın gelecekte ücret, mal ve hizmet ödemelerinin Bitcoin ve USDT ile yapılabileceği belirtilmişti.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bitcoin-lugano-milyarder/