Bitcoin, Cuma akşamı 20 bin dolar seviyesinde de tutunamadı ve tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, bir önceki döngünün zirvesini de aşağıya dürüst kırmış oldu. Bloomberg’in baş emtia stratejisti olan ve uyumlu olarak piyasaları yorumlayan Mike McGlone ise 20 bin dolar seviyesinin geçmişteki 5 bin dolara tekabül edebileceğini belirtti.

“Yılın birincil yarısında bu düşüş saçma değil”

Twitter hesabından son düşüşleri bir grafik paylaşarak değerlendiren McGlone şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin’de 20 bin dolarlık fiyat seviyesi, geçmişin 5 bin doları olabilir. Fiyat çok düşük seviyelere yaklaştığı için, Bitcoin’in küresel benimsenmesine aleyhinde, azalan arzın erken dönemlerinin temel durumu geçerli olabilir. Tarihin en iyi performans belirten varlıklarından birinin, yılın birincil yarısında bu şekilde bir düşüş göstermesi lâf anlamaz yok”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

McGlone’un paylaştığı grafikte, daha önce yaşanan yükselişlerin ardındans ert bir düşüş hareketi geldiği, ve bu düşüşlerden sonradan ise fazla daha sert yükseliş hareketlerinin yaşandığı görülüyor. McGlone, bu yorumu gerçekleştirmek için ise 100 günlük hareketli ortalamayı baz alıyor.

100 bin tahmini geçerli olmadı

Hatırlanacağı üzere McGlone, geçen yıl yine Mayıs ayında başlayan ve Haziran ayında sertleşen düşüş hareketinde Bitcoin’in 100 bin doalra gitme olasılığının 20 bin dolara düşme olasılığından daha yüksek olduğunu belirtmişti. O dönem en büyük kripto para 29 bin dolara dek düşmüş ancak sonradan Temmuz ayında toplarlanmış ve Güz aylarındaki yükselişle Kasım’da 69 bin dolara kadar yükselmişti. Ama McGlone’un da içinde bulunduğu çoğu analistin 100 bin dolarlık tahmini ise geçerli olmamıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/bloomberg-stratejisti-mcglone-bitcoinde-20-binlik-seviye-gecmisin-5-bin-dolari-olabilir/