2016 yılının ilk çeyreğinde aktif büyüklüğü, geçen yılın aynı dönemine göre yıllık %24 artışla 12,2 milyar TL’ye, nakdi kredileri %23 artarak 9.7 milyar TL’ye, toplam mevduatı %23 artış ile 6.7 milyar TL’ye yükselen Burgan Bank’ın net kârı 6.2 milyon TL oldu.

Özkaynakları 1.018 milyon TL’ye yükselen Burgan Bank’ın, ana ortağından kullandığı 150 milyon ABD Doları sermaye benzeri kredi ile katkı sermaye dâhil özkaynakları 1.8 milyar TL’ye ulaşırken sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda %17.07, solo bazda %18.87 olarak gerçekleşti.

2016’nın ilk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç; “Burgan Bank olarak, 2016 yılına başarılı bir şekilde başlayarak ilk çeyrekte net kârımızı 6.2 milyon TL olarak açıkladık. Yine bu çeyrekte gelecek hedeflerimiz için Bankamızın IT projelerinden şube lokasyonlarına, insan kaynağından hizmet ve ürün çeşitliliğine kadar pek çok alanda büyük yatırımlar gerçekleştirdik.

Müşterilerimizin memnuniyeti için yatırım yapmaya devam ediyoruz

Genel Müdür Murat Dinç “Burgan Bank olarak ülke ekonomisine önemli katkıları olan KOBİ’leri desteklemeye ve hayatlarını kolaylaştıracak kaynaklar yaratmaya devam ediyoruz. Kısa süre önce IFC (Uluslararası Finans Kurumu)’den aldığımız 60 milyon dolar kredi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine verdiğimiz destek devam ediyor. 
Kurumsal ve Ticari Bankacılık Burgan Bank’ın sektör üzerindeki büyümesinde yine itici güç olarak yer almaya devam edecek. Burgan Bank olarak müşterilerimizin tercih ettiği ilk üç bankadan biri olma hedefimizi de sürdürüyoruz. Ayrıca Burgan Bank’ın müşterilerine sunmuş olduğu nitelikli ve yenilikçi müşteri deneyimini, online ve mobil bankacılığa taşıyacağımız yatırımlarımızı da devam ediyoruz. Müşterilerimizin memnuniyetini ve ihtiyaçlarını esas alarak gerçekleştirdiğimiz tüm bu yatırımlar ve sunmakta olduğumuz ürün ve hizmetlerimiz ile 2016’nın devamında da sektörün üzerindeki büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.