Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) 43. Olağan Genel Kurulu’nda, Buğra Küçükkayalar’ın oluşturduğu Yönetim Kurulu listesi, 2 yıllığına göreve getirildi.

BURSA (İGFA) - BUSİAD Evi’nde Mürsel Öztürk’ün Divan Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’da, 2018’den beri iki dönem kuralına göre Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Ergun Hadi Türkay’ın yerine, bir önceki dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Buğra Küçükkayalar seçildi. Küçükkayalar’ın oluşturduğu Yönetim Kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

“Haluk İsmail Parlamış, M. Buğra Küçükkayalar, Mustafa Bulut, Mustafa Ekinci, Orçun Sarıca, Osman Nemli, Selim Akbaş, Serdal Can, Sezai Sezer, Sevda Keskin Gülmez, Tuncer Hatunoğlu, Tülay Hacıoğlu Şengül, Uğur Urkut, Veda Girgin Eroğlu, Yasemin Uyar Duman.”

Genel Kurulu’un açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, pandeminin köklü değişiklikler getirdiğini, bunlardan birinin de, Çin’in tüm dünyanın üretim üssü olması stratejisinin çok da sağlam olmadığının ortaya çıkması olduğunu söyledi. Türkay, “Tedarik çeşitliliği ve üretimin devamı için bu durumun ciddi olarak gözden geçirilmesi gerekliliği anlaşıldı. Türkiye’nin, Avrupa, Rusya, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya lojistik yakınlık avantajının değerlendirilmesinin tam zamanıydı. Ayrıca, bu bir milyar insanı aşan bu pazara karayolu, demiryolu ve denizyolu ile bağlanan nadir ülkelerden biriyiz. Ben yelkenciyim, yelkencilik tabiri ile rüzgar orsadan geliyor, seyir ve hızlanmak için en elverişli ortam. Yelkeni açtık ve hızlanmaya başladık. Ama o da ne? Birileri yelkeni aşağıya çekmeye çalışıyordu” dedi.

BARIŞ MESAJLARI

Türkay, Türk iş insanının ve çalışanının tüm bunların altından başarı ile kalkacağına emin olduğunu da kaydederek, “Ama bunu gerçekleştirirken verdiğimiz emeklerin boşa gitmemesi lazım. Karar vericilerin de, hem iş dünyasını hem de çalışma barışını destekleyici ortamı ve alt yapıyı gelişen dünyaya uygun hale getirmeli” diye konuştu.

Türkay, yönetim döneminin ibra edilmesinin ardından yaptığı konuşmada ise birlikte çalıştığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve BUSİAD çalışanlarına teşekkür etti.

Bazı tüzük maddelerinde değişikliklerin de yapıldığı BUSİAD Genel Kurulu’nda görevi devralan yeni yönetim kurulu adına konuşan Buğra Küçükkayalar ise, yenilikçi çalışmalarla BUSİAD’a, Bursa’ya ve ülkeye katkı koymaya devam edeceklerini söyledi. Küçükkayalar, yeni döneme ilişkin hedeflerini ise şöyle sıraladı:

“İlgi alanlarımızın yeniden gözden geçirilmesi ve genişletilmesi. Uzmanlık gruplarımızın çoğaltılması. Etkinliklerimizin artırılıp çeşitlendirilmesi, üyelerimizle iletişimin geliştirilmesi, yeni üyeler edinilmesi ve sektörel yelpazemizin geliştirilmesi, genç ve kadın üyeler ile ikinci ve üçüncü nesillerin kazandırılması.”

Genel Kurul sonunda görevlerini bırakan Ergun Hadi Türkay ve Selim Tarık Tezel’e birer hediye de takdim edildi.