Özellikle miktar zincirlerinde yaşanan problemlerin hayatımızda daha çok yer aldığı bu dönemde, Cardano Vakfı’ndan kayda değer bir ortaklık duyurusu yapıldı. Vakıf, Gürcistan’ın en manâlı şarap imal kenti olan Bolnisi’deki Şarap Üreticileri Derneği ve sahteciliğe karşısında QR kod teknolojisi sunan Scantrust ile bir ortaklık kurdu.

Anlaşmayla beraber Gürcistan şarabının orijinalliğini ve kalitesini sağlamak için Cardano blok zinciri teknolojisine dayalı bir izlenebilirlik çözümü yaratılacak. Gürcistan’ın küresel sahnedeki şarap üretimini daha iyi bir konuma getirmek için yapılan anlaşmadaki taraflar halka açık bir peşine düşüp takip ve başvuru formu sistemi geliştirecekler.

“Sertifika ve izlenebilirlik sistemi geliştirecek”

Cardano Vakfı Mühendislik Başkan Yardımcısı Mel McCann konuyla ilgili olarak her türden sistem için yaptıkları geliştirmelerden kibir duyduklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Cardano Vakfı, şirketler ve her türden ve sektörden sistem için sağladığı çözümlerden ötürü kendisiyle kibir duymaktadır. Bu işbirliği, şarap imalathaneleri ve müşteriler için hasat noktasından tüketim noktasına dek uzanan bir saydamlık ve orijinallik yolu sağlayacak, keza hem uygun maliyetli ayrıca de esnek bir sertifika ve izlenebilirlik sistemi geliştirecek”

100 bin şarap şişesini içerecek

Cardano Vakfı, şarap üreticileri için uygun maliyetli, ve ölçeklenebilir bir platform kuracak ve alıcı etkileşimini artırarak kişisel şarap imalathanelerine muavin olacak olan tüm bu ilişkiler ağını yönetecek. 2022 sonbaharında hasat edilen ve 2023 ilkbaharında şişelenen 100 bin şişeye kadar şarap Cardano doğrulama sisteminden geçecek. Müşteriler okuttukları QR kodlar ile orijinallik doğrulamasını yapabilecek ve şarabın hangi süreçlerden geçtiğini görebilecek.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/cardanodan-gurcistana-tedarik-zinciri-ve-dogrulama-teknolojisi/

Yorumlar