En büyük kripto bankacılık platformlarından biri olan ve Terra LUNA çöküşünün getirdiği domino etkisiyle 12 Haziran’da çekim işlemlerini donduran Celsius’ta CEO Alex Mashinsky ile ilgili iddialar bitmiyor.

İngiliz finans medyasının kayda değer kuruluşlarından Financial Times’ın konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığı haberine göre Mashinsky, iflastan haftalar önce platformdan 10 milyon dolar çekti. Haberde Mashinsky’nin bu meblağı çektiği günlerde Celsius müşterilerinin de büyük rakamlarda çekimler yaptığı belirtildi.

“Hala 44 milyon doları var”

Mashinsky’nin işlemlerinin detayları ise önümüzdeki günlerde Celsius göre iflas mahkemesine sunulacak. Mashinsky’nin sözcülüğünü yapan bir birey ise FT’ye verdiği demeçte, Mashinsky ve ailesine ait acilen Celsius’ta dondurulmuş olan 44 milyon dolarlık varlığın bulunduğunu ve Maschinsky’nin iflas mahkemesinin birincil gününde bu varlıkları gönüllü olarak açıkladığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Mshinsky, Mayıs ayı ortalarında Celsius’taki toplam varlığının bir bölümünü çekmiştir. Bu çekimin sebebi bir takım federal vergilerin ödenmesi amaçlıdır. Kendisi, bu çekimden önceki 9 ayda zaten bu meblağa yakın bir şekilde yatırma işlemleri de yapmıştır. Mashinsky baştan yapılandırma çalışmalarına destek olmaya ve toplulukla bu konud birlikte hareket etmeye devam edecektir”

Müşterileri korkutan istifa

Haberin, Mashinsky’nin CEO’luk görevinden istifa ettiği Salı gününden takriben 1 hafta daha sonra ortaya çıkması da dikkat çekiyor. Celsius CEO’sunun istifası, mağdur olan müşterilerin yeniden hiçbir şekilde paralarını geri alamayabilecekleri yönünde dedikoduların çıkmasına sebep olmuştu.

2017’de kurulan Celsius, bankalara kadar çok daha artı faiz vermesiyle biliniyordu oysa Mayıs ayı başındaki Terra LUNA çöküşü sektörde fazla ciddi bir domino etkisi yaratmış ve Celsius’un da yatırımlarının olduğu şirketler iflasın eşiğine gelmişti. Bu durum Celsius2un da önemli kayıplar yaşamasına yol açmıştı.

Kaynak: uzmancoin.com URL: https://uzmancoin.com/celsius-ceosu-platformdan-10-milyon-dolar-cekti-financial-times-iddiasi/